Η Ελλάδα ουραγός στην Ευρώπη στην ηλικία φορτηγών και λεωφορείων!


Η χώρα μας γερνάει και στα… αυτοκίνητα! Κάτι μάλλον αναμενόμενο που κοινοποίησε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) και δείχνει –για άλλη μια φορά- την πικρή αυτοκινητική μας αλήθεια.

  • 23/8/2021

H οποία δεν είναι άλλη από την ηλικία των κυκλοφορούντων επιβατικών αυτοκινήτων (και όχι μόνο) στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα λοιπόν με τον ACEA η χώρα μας έπεσε στη λίστα με τη μέση ηλικία των επιβατικών αυτοκινήτων να έχει φτάσει στα 16 χρόνια, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 4η θέση από το τέλος, καθώς η Λιθουανία είναι «πρωταθλήτρια» με μέσο όρο ηλικίας των επιβατικών της στα 16,8 έτη, ακολουθούμενη από την Εσθονία με 16,7 έτη και τη Ρουμανία με 16,5 έτη.

Τη στιγμή μάλιστα που ο μέσος όρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 11,5 χρόνια. Κανονική πρωταθλήτρια όντας η χώρα με τον νεότερο στόλο κυκλοφορούντων επιβατικών είναι το Λουξεμβούργο με το στόλο των επιβατικών της να είναι ηλικίας 6,5  ετών. Κι αν μιλήσουμε για τα φορτηγά και τα λεωφορεία τότε είμαστε οι απόλυτοι… ουραγοί καθώς η μέση ηλικία των φορτηγών που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι τα 21,2 χρόνια (!) με μέσο ευρωπαϊκό όρο τα 13 χρόνια ενώ των λεωφορείων τα 19,9 έτη με μέσο όρο στην Ευρώπη τα 11,7 έτη.