Η επόμενη Jaguar F-Type μπορεί και να έχει τον κινητήρα στο κέντρο


Η αντικατάσταση της σπορ F-Type από ότι δείχνουν τα δεδομένα δεν θα είναι μια απλή υπόθεση για τη Jaguar και τους ειδικούς της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/9/2019

Μπορεί το σπορ μοντέλο της Jaguar να θεωρείται επιτυχημένο, τόσο σε ότι αφορά την εμφάνιση αλλά και τα δυναμικά του χαρακτηριστικά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο διάδοχός του θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Δηλαδή με την ίδια διάταξη, τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω.

Αυτή είναι η μια προσέγγιση που εξετάζουν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της βρετανικής εταιρείας. Η άλλη είναι η πλήρης ανατροπή των δεδομένων και η τοποθέτηση του κινητήρα ή ακριβέστερα του συστήματος πρόωσης πίσω από τα καθίσματα των δύο επιβατών. Δηλαδή να δεχθεί δηλαδή επιρροές από την CX-75.

Από ότι φαίνεται αυτή είναι η λύση που προτιμούν οι περισσότεροι στη Jaguar, ενώ το σύστημα πρόωσης θα μπορούσε να είναι είτε εξηλεκτρισμένο είτε πλήρως ηλεκτρικό. Στην τελευταία περίπτωση, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος διευθυντή σχεδίασης της μάρκας Ian Callum οι μπαταρίες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε μια διάταξη “Τ” ή “Η” γύρω από το κέντρο του αμαξώματος.

Για το πλαίσιο μια πιθανότητα θα μπορούσε να είναι η συνεργασία με τη BMW για την από κοινού εξέλιξη ενός κατάλληλου για ηλεκτρικά σπορ μοντέλα. H εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο της i-Pace. Για όλα αυτά ο χρονικός ορίζοντας είναι πάντως από τρία έως και πέντε χρόνια.