H επόμενη Jaguar F-Type θα μπορούσε να είναι ηλεκτρική


Το ότι η γκάμα της Jaguar θα έχει και στο μέλλον ένα σπορ μοντέλο είναι βέβαιο. Το θέμα είναι μόνο τι κινητήρα θα έχει.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/4/2019

Στα υψηλά κλιμάκια της Jaguar το επίκαιρο θέμα συζήτησης είναι η διάδοχος του σπορ μοντέλου της μάρκας της F-Type. Η οποία ναι μεν στη σημερινή της μορφή θα δηλώνει το παρόν τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια αλλά οι αποφάσεις για τη διάδοχό της θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Σε σχέση με τη νέα F-Type λοιπόν οι απόψεις διίστανται καθώς υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως η μάρκα πρέπει να κατασκευάσει, για τελευταία μάλλον φορά, ένα σπορ μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και αυτοί που πιστεύουν πως η καινούργια γενιά της θα πρέπει να είναι ηλεκτρική.

Ενδεικτικές για τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του αρχισχεδιαστή της μάρκας Ian Callum σε βρετανικό περιοδικό, ο οποίος είπε «αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να είναι μια τελευταία αναλαμπή των κλασικών σπορ αυτοκινήτων ή αν θα πρέπει να είναι το πρώτο μας ηλεκτρικό σπορ μοντέλο. Πρόκειται για δύσκολη απόφαση και αυτό που μπορώ να πω είναι πως όσο περνάει ο καιρός η ηλεκτρική προοπτική αρχίζει να δείχνει πιο ελκυστική».

Παράλληλα ο Callum διευκρίνησε πως η τελική απόφαση δεν θα είναι δική του, καθώς και ότι οι επιδόσεις δεν θα είναι θέμα μιας και οι επιταχύνσεις που έχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα, ακόμα και τα μη σπορ, είναι εντυπωσιακά.