Η FCA θα κατασκευάζει περισσότερα Jeep στην Ευρώπη και ένα νέο SUV Alfa Romeo


Η FCA έχει σαν στόχο να περιορίσει τη Fiat και να ενισχύσει τις άλλες μάρκες της, που έχουν μεγαλύτερο κύρος και αυξημένα ποσοστά κέρδους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/11/2018

Τον περασμένο Ιούνιο ο εκλιπών Sergio Marchionne στα πλαίσια του νέου πενταετούς πλάνου του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles) που παρουσίασε περιλάμβανε και την παραγωγή στα εργοστάσια του ομίλου στην Ιταλία περισσότερων μοντέλων της Jeep, της Alfa Romeο και της Maserati. Τα οποία θα αντικαταστήσουν στις γραμμές παραγωγής τα πιο λαϊκά μοντέλα της Fiat, που πέρα από όλα τα άλλα έχουν και μικρότερα ποσοστά κέρδους.

Πιστός σε αυτό το πλάνο θα παραμείνει και ο νέος επικεφαλής της FCA για την Ευρώπη, ο Pietro Gorlier, ο οποίος ανέλαβε πριν από περίπου ένα μήνα και έχει σα στόχο να αυξήσει το πολύ μικρό ποσοστό κέρδους και να αξιοποιήσει τόσο τη δυναμικότητα των εργοστασίων όσο και αυτή του εργατικού προσωπικού.

Με βάση τα καινούργια πλάνα λοιπόν το εργοστάσιο της Fiat στο Melfi, στο οποίο κατασκευάζεται ήδη το Jeep Renegade θα αναλάβει και το Compass, που θα πάρει στη γραμμή παραγωγής τη θέση του Punto, που αποσύρθηκε τον Αύγουστο.

Η μονάδα του Pomigliano πέρα από το Panda, που δεν θα πάει στην Πολωνία, θα κατασκευάζει και το νέο μικρό Jeep που αναμένεται, ενώ το Mirafiori, στο Torino την έδρα της Fiat, προορίζεται για την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού 500. Εκεί κατασκευάζεται ήδη και η Maserati Levante και στο μέλλον και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo που θα έχει πολλά κοινά μαζί της.