H FCA θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση για την Alfa Romeo Tonale


Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην έναρξη της παραγωγής της Tonale και του υβριδικού Panda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/9/2019

Η επένδυση θα γίνει στο εργοστάσιο της FCA στο Pomigliano κοντά στη Νάπολη και αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προγραμματίσει ο ιταλό-αμερικανικός όμιλος (για την γειτονική μας χώρα) μέχρι το 2021.

Το πλάνο προβλέπει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και για την παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων στα ιταλικά εργοστάσια.

Σύμφωνα με στέλεχος που διατηρεί την ανωνυμία του και με δηλώσεις του στην Automotive News, το πόσο του ενός δισεκατομμυρίου αφορά στην παραγωγή ενός premium κόμπακτ SUV (προφανώς την Tonale) και του υβριδικού Panda, τονίζοντας πως ξεπερνά την αρχική εκτίμηση για μισό δισεκατομμύριο.

Το υβριδικό Panda θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα μέσα του 2020 και η Tonale στις αρχές του 2021. Υπενθυμίζεται πως στο Pomigliano κατασκευάζονται εδώ και χρόνια τα συμβατικά Panda. Στο εργοστάσιο στο Mirafiori στο Τορίνο θα παράγεται από τα τέλη του 2020 το ηλεκτρικό 500.