Η Ferrari 335 S Spyder είναι το ομορφότερο αυτοκινήτου στον κόσμο!


Η άκρως συλλεκτική κλασική Ferrari του 1958 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία Best of the Best του θεσμού Peninsula Classics Award.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/2/2020

Βραβεία και θεσμοί για το αυτοκίνητο υπάρχουν πάμπολλοι αλλά όταν σε μία επιτροπή από 25 μέλη συμμετέχουν οι μεγάλες προσωπικότητες τότε μία διοργάνωση αποκτά ειδικό βάρος. Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και το status του Henry Ford III, του αρχιτέκτονα Peter Marino, του κοσμηματοποιού Laurence Graff, του συλλέκτη Jay Leno, του Nick Mason ή του σχεδιαστή Ralph Lauren.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία τους στην Ferrari 335 S Spyder, αλλά overall το δημιούργημα του Scaglietti κατάφερε να αναδειχθεί ανάμεσα σε άλλα εξίσου όμορφα κλασικά μοντέλα. Κάτω από το καπό υπάρχει ο εμβληματικός για την εποχή εκείνη V12 (με περίπου 335 άλογα) με το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει μεγάλη αγωνιστική ιστορία.

Είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης το 1959 και συμμετείχε σε αγώνες στις ΗΠΑ, όπως στην Daytona, στην Virginia κ.α. Κάποια στιγμή ο κινητήρας της παρέδωσε το πνεύμα του και το κόστος επισκευής ήταν τόσο μεγάλο που το αυτοκίνητο παραμερίστηκε. Το 1963 επισκευάστηκε με 1.000 δολάρια και έκτοτε τα περισσότερα χρόνια του τα έχει περάσει ως ένα μοντέλο επίδειξης έχοντας αλλάξει διάφορα χέρια.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2016 μια Ferrari 335 S Spider σε δημοπρασία στο Παρίσι είχε πωληθεί για 32,1 εκατομμύρια ευρώ!