Η Ford ετοιμάζει και... ηλεκτρική Mustang; (Video)


Αν και η Mustang φαίνεται να αποκτά μπαταρίες και πρίζες, τότε είναι πλέον βέβαιο ότι βρισκόμαστε για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/10/2018

Αυτοκίνητα όπως η Mustang είναι σύμβολα μιας ολοκληρης εποχής για την αυτοκίνηση. Και το ενδεχόμενο της μετάβασής τους σε ηλεκτρική μορφή ενέργειας, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι βρισκόμαστε πλέον για τα καλά στην μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του αυτοκινήτου, ;ικανή να αλλάξει τα "ιερά και όσια" της μεγάλης αμερικάνικης παράδοσης.

Σε ένα video που έδωσε στην δημοσιότητα η Ford, με τον τίτλο "Το Μέλλον Χτίζεται", βλέπουμε τον ηθοποιό Βryan Craston να αναφέρεται σ' αυτή την μετάβαση προς μια νέα εποχή, και για το πως η Ford δεν αρκείται μόνο στα λόγια αλλά κάνει κυρίως έργα.

Σε κάποιο σημείο του video περνά για ελάχιστα δευτερόλεπτα και η εικόνα ενός σπορ αυτοκινήτου που είναι προφανώς μια πρώτη ιδέα μιας διαφορετικής Mustang. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει γρίλια ενώ και το κλασικό αλογάκι είναι φωτισμένο με μπλε χρώμα. Όλα αυτά για τους πιο "υποψιασμένους" σημαίνουν ότι η Ford έχει στα σκαριά μιας κάποιας μορφής ηλεκτρική Mustang.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιό είναι αυτό το μοντέλο ή αν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό "κόλπο" της Ford. Αυτό που γωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι ετοιμάζεται μία υβριδική Μustang με τον μικρό κινητήρα των 2,3 λίτρων ο οποίος θα συνοδεύεται και από ηλεκτροκινητήρα.

Οι φήμες θέλουν αυτή την έκδοση να φθάνει σε ισχύ τους 405 ίππους και το 0-100 km/h να γίνεται κάτω από 5 δευτερόλεπτα. Οι υπεύθυνοι της Ford σκοπεύουν να έχουν μία Mustang με τις επιδόσεις της V8 αλλά με καλύτερα χαρακτηριστικά ροπής στις χαμηλές στροφές.

Πάντως εμφανισιακά δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην υβριδική έκδοση. Οπότε το όχημα που βλέπουμε στο video είναι μάλλον κάτι άλλο, και ίσως όντως να είναι η φημολογούμενη πλήρως ηλεκτρική Mustang η οποία ίσως να δει το φως της παραγωγής στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.