H Ford ετοιμάζει μικρό pickup που θα βασίζεται στο Focus


Το πλαίσιο του Focus θα αποδειχθεί πολυτάλαντο, μιας και μια επιμηκυμένη εκδοχή του θα αποτελέσει τη βάση ενός νέου ημιφορτηγού της Ford.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/1/2019

Τα pickup έχουν μπει σε μια περίοδο που η δημοτικότητά τους αυξάνεται  συνεχώς και όχι μόνο στις παραδοσιακές αγορές τους αλλά και σε άλλες, όπως αυτή της κεντρικής Ευρώπης όπου ήταν πρακτικά άγνωστα. Λογικό είναι λοιπόν όλοι οι κατασκευαστές να θέλουν να εκμεταλλευθούν την ανοδική τάση είτε δηλώνοντας συμμετοχή αν είναι απόντες ή διευρύνοντας τη γκάμα τους.

Η Ford ανήκει σαφώς στην δεύτερη περίπτωση και όπως χαρακτηριστικά λέει το υψηλά ιστάμενο στέλεχός της Jim Farley «στα επαγγελματικά μας οχήματα θα επενδύσουμε σε οικονομικά πιο προσιτές προτάσεις». Αυτό σημαίνει κατά βάση πως στο μέλλον η πολυεθνική εταιρεία θα παρουσιάσει μικρότερα μοντέλα σε σχέση με αυτά που ήδη έχει.

Ένα από αυτά θα είναι και ένα καινούργιο pickup που θα βασίζεται στο επιμηκυμένο πλαίσιο του καινούργιου Focus. Αν θα έχει και το σπορτίφ χαρακτήρα του τελευταίου, όσο εφικτό είναι αυτό, θα αποδειχθεί στην πράξη, ενώ θα κινείται από τους κινητήρες EcoBoost της μάρκας των 1.500 και 2.000 cc. Κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός, ενώ θα υπάρχουν εκτός απροόπτου και τετρακίνητες εκδόσεις.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του μικρού pickup η Ford θα επαναφέρει στην πρώτη γραμμή το παραδοσιακό όνομα Courier που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε για διάφορα επαγγελματικά της οχήματα.