Η Ford κατέθεσε πατέντα για προβολέα βίντεο στην πίσω πόρτα των SUV της


Πως θα σας φαινόταν να φτάνατε κάπου, να ανοίγατε την πέμπτη πόρτα του SUV σας, να στήνατε μια φορητή οθόνη προβολής και να παρακολουθούσατε ταινία;

  • KEIMENO:ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/8/2019

Στα πλαίσια της αναζήτησης στοιχείων διαφοροποίησης αλλά και εμπλουτισμού του εξοπλισμού των μοντέλων τους οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταθέτουν κάθε χρόνο πολυάριθμες πατέντες για ότι μπορεί τυχόν να φανταστεί κανείς. Η Ford εδώ όχι μόνο δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά διακρίνεται κιόλας για την πληθώρα των ιδεών των ικανών και όπως αποδεικνύεται και ευφάνταστων μηχανικών της.

Μια από τις πατέντες της λοιπόν, η οποία έχει κατατεθεί πριν από μερικούς μήνες στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ (United States Patent and Trademark Office), αφορά ένα σύστημα βιντεοπροβολέα τοποθετημένου στην πόρτα του πορτμπαγκάζ των SUV της.

Η περιγραφή, η οποία πάντα συνοδεύει μια πατέντα, κάνει λόγο για έναν μικρό προβολέα βίντεο ο οποίος μπορεί να προβάλει εικόνα μακριά από το αυτοκίνητο όταν η πέμπτη πόρτα του τελευταίου θα είναι ανοιχτή. Εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να φωτίζει έναν χώρο.

Αυτά σημαίνουν πως το αυτοκίνητο που θα είναι εξοπλισμένο με ένα τέτοιο σύστημα αφενός θα είναι σταθμευμένο και αφετέρου με τον κινητήρα του εκτός λειτουργίας. Έτσι γεννάται αμέσως το ερώτημα για τη διάρκεια λειτουργίας του βιντεοπροβολέα χωρίς να αδειάζει η μπαταρία, ενώ ακολουθεί ένα δεύτερο ερώτημα για το ποιος χρειάζεται πραγματικά ένα τέτοιο σύστημα.

Ένας εκπρόσωπος της μάρκας πάντως ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση της πατέντας και πως η κατάθεσή της είναι στα πλαίσια της λογικής που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.