Η Ford θα προχωρήσει βήμα-βήμα στην αυτόνομη οδήγηση


Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 4 ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.

  • 22/1/2019

H Ford φαίνεται πως αναθεωρεί τη στρατηγική της σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Και αυτό γιατί στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, πιο συγκεκριμένα το 2016, οι επικεφαλής της έλεγαν πως θα πήγαιναν στα αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 4 χωρίς να περάσουν από τα ενδιάμεσα στάδια.

Ο ένας λόγος που είχαν τοποθετηθεί έτσι και ήθελαν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη λογική είναι γιατί πίστευαν πως αυτή η προσέγγιση είναι μοναδική, θα τους διαφοροποιούσε και θα τους εξασφάλιζε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με ανταγωνιστές τους όπως η GM. Ο άλλος λόγος είναι πως πρακτικά δεν γνώριζαν πως θα μπορούσε ο έλεγχος να περάσει από το αυτοκίνητο στον οδηγό με ένα λογικό, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Τώρα όμως, το 2019, η μεγάλη αμερικανική εταιρεία, δείχνει να έχει μάθει και έτσι έχει αποφασίσει να προσχωρήσει σταδιακά και χρησιμοποιώντας κάμερες και άλλα συστήματα να μπορεί να διασφαλίσει πως ο οδηγός είναι συγκεντρωμένος στο δρόμο ώστε να μπορεί να του μεταβιβάσει τον έλεγχο.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Ford για το mobility, ο Marcy Klevorn, ο οποίος έχει τον τίτλο του προέδρου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα βήματα προς μιας τέτοια κατεύθυνση είναι πιο σωστά σε σχέση με τα άλματα. Κι αυτό γιατί η σταδιακή εξέλιξη θα επιτρέψει στους πελάτες μας να την καταλάβουν. Κάτι πολύ σημαντικό μιας και πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο μετακίνησης».