Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!


Αν μιλάμε για επιδοτήσεις και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων τότε κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την υψηλότερη (που συνδυάζει την απόσυρση παλιού diesel) στην Ευρώπη! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 29/5/2020

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη ανακοινώσει ένα κονδύλιο ύψος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Στόχος είναι η έμμεση μείωση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και το 40%. Συγκεκριμένα όποιος αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Γαλλία θα επωφεληθεί από την υψηλότερη επιδότηση που υπάρχει στην ΕΕ που θα φτάνει συνδυαστικά έως τις 12.000 ευρώ. 

Οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων παλιότερης τεχνολογίας μπορούν να πάρουν μπόνους 5.000 ευρώ για να τα αποσύρουν και 7.000 ευρώ στην περίπτωση που αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Autonews Europe. Για παράδειγμα ένα Renault Zoe που κοστίζει 32.000 ευρώ μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 20.000 ευρώ αποτελώντας ένα δελεαστικό κίνητρο για κάθε επιχείρηση.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό πλάνο για την αντιμετώπιση μιας ιστορικής κατάστασης» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, δίχως να ξεχάσει να τονίσει ένα σχέδιο διάσωσης 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.O Macron ισχυρίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας θα μπορεί να κατασκευάζει ετησίως ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Σύντομα και εντός του καλοκαιριού θα ανακοινώσουν και άλλες χώρες (όπως η Γερμανία) ανάλογα προγράμματα πριμοδότησης.