H Google σάς προτείνει την πιο οικολογική διαδρομή


Μια νέα υπηρεσία της Google θα προτείνει την πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή που θα μπορεί να ακολουθήσει κανείς με το αυτοκίνητό του.

  • 28/4/2021

Ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθειά τους να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου τους θα έχουν οι οδηγοί με τη συμβολή της Google.

O τεχνολογικός κολοσσός θα προτείνει μέσα από την υπηρεσία των Google Maps την πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή, εκείνη δηλαδή που εξασφαλίζει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επιλογή της διαδρομής θα βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τη χιλιομετρική απόσταση ή ακόμα και από τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα η νέα υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό αν θέλει να θυσιάσει λίγο από τον χρόνο του ώστε να επιλέξει μια πιο «πράσινη» διαδρομή ή αν δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια θυσία ώστε να προσαρμοστεί αναλόγως η προτεινόμενη διαδρομή.

Μία ακόμα λειτουργία θα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να συγκρίνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση ανάλογα με τον τύπο οχήματος ή μετακίνησης που θα επιλέξει, στοιχείο που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής επιλογής.

Αρχικώς, η υπηρεσία αυτή πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής στη συνέχεια ωστόσο θα επεκταθεί και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.