H Hongqi παρουσίασε στη Φρανκφούρτη τα S9 και Ε155


Σε κάποιο βαθμό η Hongqi έκλεψε την παράσταση στη γερμανική μητρόπολη, καθώς στα χαρτιά τουλάχιστον τα εκθέματά της εντυπωσίασαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/9/2019

Η Hongqi, η κινέζικη εταιρεία των πολυτελών μοντέλων, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της έκθεση της Φρανκφούρτης. Όχι μόνο γιατί ήταν παρούσα τη στιγμή που άλλοι πιο γνωστοί στην Ευρώπη κινέζοι κατασκευαστές απουσίαζαν αλλά και με τα αυτοκίνητα που είχε στο περίπτερό της.

Τα οποία μπορεί να ήταν μόνο δύο αλλά αρκούσαν και με το παραπάνω για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Το πιο επιβλητικό είναι το S9, το πρώτο hyper car της μάρκας που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί από την ίδια τη Hongqi, που ανήκει στον όμιλο της FAW.

H κίνηση του εξασφαλίζεται από ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν turbo V8 και έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς, σύμφωνα με τους Κινέζους, ξεπερνά τα 1.400 PS, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 1,9 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 400 km/h.

Η πρόθεση των Κινέζων είναι να προχωρήσουν στην κανονική παραγωγή του το 2021 -η τιμή του θα είναι περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τo E115 με τη σειρά του είναι ένα πολυτελές SUV που έχει κάτι από Rolls Royce Cullinan και η αυτονομία του προσεγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Εδώ το 0-100 km/h έρχεται σε λιγότερα από 4,0 sec.