Η Hongqi θα κατασκευάζει το hypercar S9 στην έδρα των διάσημων ιταλικών εταιρειών


H κοινοπραξία Silk-FAW θα έχει γείτονες τις Ferrari, Lamborghini και Pagani, φιλοδοξώντας να πάρει λίγη από τη λάμψη τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2021

Η περιοχή της Emilia Romagna στην Ιταλία είναι το λίκνο των ιταλικών super και hyper cars, μιας και εκεί εδρεύουν οι πιο διάσημες μάρκες της χώρας. Η Ferrari, η Lamborghini και η Pagani.

Εκεί, διόλου τυχαία, θα κατασκευάζονται και τα σούπερ σπορ αλλά και τα σούπερ πολυτελή μοντέλα της κοινοπραξίας Silk-FAW. Θα αποτελούν την S Line της Hongqi, της μάρκας που πριν από μερικά χρόνια ήταν διαθέσιμα αποκλειστικά για τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

H Hongqi είναι μέλος του ομίλου της FAW, της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί, για την εσωτερική αγορά της Κίνας, με τις Audi, Mazda και Toyota. Για την Hongqi τα πλάνα της FAW είναι φιλόδοξα, καθώς θέλει ως το 2030 οι πωλήσεις της να έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο μονάδες.

Η επιλογή της Ιταλίας για την παραγωγή του S9, πέρα από τους συνειρμούς που δημιουργεί με τα πολύ βαριά ονόματα της κατηγορίας έχει άμεση σχέση και με το ότι η Ιταλία, όπως αναφέρει το BBC, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που συμφώνησε να είναι μέρος του «νέου δρόμου του μεταξιού». Και ως εκ τούτου οι επενδύσεις των Κινέζων στη γείτονα χώρα είναι μεγάλες.

Αντιπρόεδρος σχεδιασμού και στιλ της κοινοπραξία Silk-FAW είναι ένας παλιός γνωστός μας, ο Walter de Silva, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την Alfa Romeo 156, το VW Scirocco και τα Audi R8 και S5.