Η ηλεκτρική BMW Σειρά 1 θα είναι έτοιμη το 2021


Θα αποτελεί μέρος του προγράμματος εξηλεκτρισμού της γκάμας της εταιρίας και θα είναι το πιο προσιτό EV μοντέλο της BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Το πρόγραμμα μετάβασης της BMW στην ηλεκτροκίνησης προβλέπει τουλάχιστον 12 αμιγώς ηλεκτρικά και 13 Plug in υβριδικά μοντέλα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι το iX3, ένα SUV που θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά ενώ θα ακολουθήσει το i4, ένα πολυτελές sedan που θα είναι η τεχνολογική βιτρίνα της εταιρίας.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην άλλη άκρη της γκάμας θα βρίσκεται ένα προσιτό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην σημερινή Σειρά 1 και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Σε συνέντευξη που έδωσαν στελέχη της εταιρίας στο βρετανικό AutoExpress δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο αυτό σχεδιάζεται να βγει στην παραγωγή μέσα στο 2021.

Στις προθέσεις της εταιρίας είναι να μοιάζει πολύ με το μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σε τομείς όπως η σχεδίαση, με την μόνη διαφορά την έλλειψη γρίλιας για την ψύξη του "κινητήρα" αλλά και τα πιο φωτεινά χρώματα.

Το νέο μοντέλο μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της BMW η οποία μπορεί να μετασχηματιστεί και να υποστηρίξει αυτοκίνητα από μεγέθη αντίστοιχα της Σειράς 1 έως και την Χ7. Θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μία με ένα μοτέρ εμπρός και μία με δύο μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με την τελευταία περίπτωση να αποκτά και στοιχεία τετρακίνησης.

Το όνομα του νέου προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου δεν αποκλείεται να είναι το i1, ενώ η συνέχεια του i3 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα είναι εντελώς διαφορετική από το μοντέλο που υπάρχει σήμερα.