Η Ineos στοιχηματίζει πάνω στο υδρογόνο


Η γνωστή εταιρία πετροχημικών που έχει ήδη παρουσιάσει το Grenadier ανακοινώνει την συνεργασία της με την Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: INEOS
  • 23/11/2020

Από την μία έχουμε την Ineos, η οποία μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε την εμπλοκή της στην αυτοκινητοβιομηχανία μέσα από το Grenadier το οποίο θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και θα χρησιμοποιεί αρκετά μηχανικά μέρη από BMW. H προσπάθεια της Ineos είναι πολύ σοβαρή και για αυτό η εταιρία αναζητά το εργοστάσιο για να ξεκινήσει την παραγωγή του SUV της προς τα τέλη του 2021.

Από την άλλη, η Hyundai είναι από τις λίγες πλέον εταιρίες που συνεχίζουν να επενδύουν και να εξελίσσουν την τεχνολογία κυψελών με καύσιμο υδρογόνο. Η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η κορεατική εταιρία είναι τεράστια και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ineos έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας πάνω στην εξέλιξη σχετικών συστημάτων πρόωσης και τεχνολογιών. Η Ineos υποστηρίζει πως μπορεί να παράγει 300.000 τόνους υδρογόνου ετησίως.

Πέρα από την εξέλιξη ενός παγκόσμιου συστήματος πρόωσης οι δύο εταιρίες θα εξετάσουν την επέκταση ενός δικτύου με οικονομικότερο και αποδοτικότερο τρόπο παραγωγής και αποθήκευσης του υδρογόνου. Φυσικά, η Ineos θα μπορεί να δοκιμάσει και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία fuel cell και στο Grenadier, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2022 σε έξι εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και ντίζελ.