H Kia ετοιμάζει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV


Το οποίο θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και θα ξεχωρίζει από το crossover στιλ του αμαξώματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2019

H κορεατική εταιρία παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα της νέας εποχής και ήδη διαθέτει το πληθωρικό Niro (σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις) καθώς και το ολοκαίνουργιο e-Soul. Μάλιστα η Kia έχει ως στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή και ενός SUV μηδενικών ρύπων που σχεδιαστικά θα έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Imagine που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην Γενεύη.

Την είδηση ανέδειξαν δηλώσεις του υπεύθυνου σχεδιασμού της εταιρίας Luc Donkerwolke ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia (θα υπάρξει και ανάλογο για την Hyundai) θα έχει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και πως θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα στην γκάμα.

Το Imagine θα το δούμε ξανά μέσα στη χρονιά και στην επόμενη να ζυμώνεται μέχρι να φτάσει το μοντέλο παραγωγής σε περίπου δύο με τρία χρόνια από σήμερα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αλλά λογικά το ηλεκτρικό crossover της Kia θα έχει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και μια μπαταρία που θα δίνει τουλάχιστον 400 km σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.