H Kia θα λανσάρει ένα νέο σπορ SUV


Οι Κορεάτες εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση ενός σπορ SUV που θα τοποθετείται δίπλα στο Stonic.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/8/2019

Στόχος είναι η διεύρυνση της γκάμας των SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει τεράστια ζήτηση. Ήδη η Kia διαθέτει το Stonic και το Sportage με τους ιθύνοντες της εταιρίας να θεωρούν πως κάπου εκεί υπάρχει χώρος και για ένα νέο μοντέλο που θα μπορούσε να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το VW T-Roc ή το επερχόμενο νέο Nissan Juke.

Οι σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση έρχονται από το XCeed και το νέο SUV θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτή τη λογική και να ονομάζεται XRio. Βασικά θα είναι ένα μοντέλο που θα βασίζεται στο γνωστό Rio αλλά με υπερυψωμένο παρουσιαστικό, προστατευτικά πλαστικά και ότι άλλο παρεμφερές διαθέτει το XCeed.

Η Kia πιστεύει πως πέρα από τα κλασικά SUV έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι crossover εκδοχές και ποντάρει σε ένα μεγάλο όγκο πωλήσεων στο XCeed. Και ένα XRio θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα έσοδα της εταιρίας αφού η παρουσία των κλασικών μοντέλων (supermini και hatchback) πλέον εξασθενεί απέναντι στα SUV και στα crossover.

Έτσι, η Kia έχει ως στόχο να διαθέτει στις μικρές κατηγορίες και ως πιο οικονομικές λύσεις το πιο οικογενειακό Stonic (τέλη 2021 έρχεται το facelift) και το πιο σπορ XRio. Ψηλότερα θα έχει το XCeed και το πληθωρικό Niro (που προσφέρεται τόσο σε υβριδική όσο και σε ηλεκτρική έκδοση) και το κλασικό Sportage.