Η Koenigsegg στη νέα κατηγορία Hypercars του Le Mans;


Οι αλλαγές στους κανονισμούς έχει κάνει τη νέα κατηγορία Hypercars για τους αγώνες αντοχής ιδιαίτερα δημοφιλή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/6/2019

H ανακοίνωση της νέας κατηγορίας Hypecars για τις 24 Ώρες του Le Mans έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Μεταξύ αυτών και η σουηδική Koenigsegg, καθώς ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Christian von Koenigsegg δήλωσε σε συνέντευξη του πως το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την κατηγορία που θα αντικαταστήσει την LMP1 είναι υπαρκτό αλλά και πως θα πρέπει να αναλυθούν περαιτέρω οι κανονισμοί.

Χαρακτηριστικά ο Christian von Keoenigsegg είπε πως «οι αρχικοί κανονισμοί πρακτικά απαγόρευαν την οποιαδήποτε συμμετοχή μας στους αγώνες. Οι καινούριοι όμως δείχνουν πιο ελκυστικοί αλλά μέχρι στιγμής δεν τους έχουμε αξιολογήσει πλήρως».

Στο παρελθόν ο von Koenigsegg είχε δηλώσει και πάλι τον ενδιαφέρον του για τους αγώνες αντοχής των hypecars, όμως ταυτόχρονα είχε σημειώσει πως οι προδιαγραφές ευνοούσαν μοντέλα τύπου Porsche 911 και Ferrari 458.

Οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν τη συμμετοχή μοντέλων που έχουν παραχθεί σε τουλάχιστον 20μονάδες μέσα σε δύο χρόνια. Το ελάχιστο βάρος τους είναι τα 1.150 kg και η απόδοσή τους 750 PS. Τα υβριδικά συστήματα είναι προαιρετικά, ενώ η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 270 PS.

Η νέα σειρά αγωνιστικών θα ξεκινήσει τη σαιζόν 2020- 21 ήδη οι Aston Martin, Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Η Koenigsegg θα μπορούσε να είναι παρούσα με το Jeskο, έχοντας μειώσει την απόδοσή του από τους 1.600 στα 750 PS.