H ξεχωριστή και επετειακή Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta


H Pagani παρουσίασε στο Monterrey την ισχυρότερη και πιο ιδιαίτερη έκδοση της Huayra BC Pacchetto Tempesta με σκοπό να τιμήσει τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία του ξεχωριστού μοντέλου της

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/8/2021

Η εκδήλωση «Monterrey Motor Week 2021», η οποία πραγματοποιείται στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες για το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.

Αυτή επέλεξαν τα στελέχη της Pagani για να παρουσιάσουν την Huayra BC Pacchetto Tempesta, μία ακόμα πιο σημαντική έκδοση του πολυτελούς hypercar της ιταλικής εταιρείας, με σκοπό να τιμήσουν τα δέκα χρόνια από την επίσημη παρουσίασή του στην αγορά.

Η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται από το νέο αεροδυναμικό «πακέτο» που διαθέτει στο αμάξωμά της και από τον καινούργιο V12 biturbo κινητήρα χωρητικότητας έξι λίτρων της AMG. Σύμφωνα με την εταιρεία του Horacio Pagani, στη Huayra BC Pacchetto Tempesta η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 839 PS, τιμή η οποία είναι κατά 8% αυξημένη σε σχέση με ό,τι ίσχυε στον V12 που χρησιμοποιούνταν ως τώρα. Η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 1.100 Nm και δεν έχει αλλάξει από πριν.

Εκτός από αυτόν, η «Pacchetto Tempesta» (πακέτο καταιγίδας ή κοσμοχαλασιάς, στα ιταλικά) έχει νέο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και τιτάνιο. Ουσιαστικά, η Huayra BC Pacchetto Tempesta είναι ένα εκ βάθρων αναβαθμισμένο όχημα το οποίο διαφοροποιείται σε σημαντικό βαθμό στα μηχανικά μέρη του από αυτά της Huayra και προορίζεται αποκλειστικά για οδήγηση εντός πίστας.