Η Pagani δίνει μια ακουστική πρόγευση του V12 της Huayra R


Η Pagani σχεδιάζει να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον την top έκδοση της Huayra, που θα έχει 900 PS.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PAGANI
  • 7/1/2021

Μπορεί να μην το έχουμε κατά νου αλλά το hypercar της Pagani, η Huayra, έχει συμπληρώσει 10 χρόνια παρουσίας και έτσι δημιουργείται μια πολύ καλή ευκαιρία προκειμένου η μάρκα να παρουσιάσει ένα ακόμα ειδικό μοντέλο. Όχι όμως ότι και ότι αλλά ένα high end με ακόμα πιο μεγάλη ισχύ.

Την Huayra V12R, για την οποία έδωσε στη δημοσιότητα μια μικρή πρόγευση στο Instagram. Από τον κινητήρα της, ο οποίος θα είναι και πάλι ένας V12, που είναι η μόνιμη επιλογή της μάρκας. Αν ακούσετε το κλιπάκι -ανεβάστε λίγο την ένταση του ήχου στον υπολογιστή σας- θα διαπιστώσετε πως ακούγεται σαν ένα σύνολο της Φόρμουλα.

Αυτό οφείλεται στο ότι πρόκειται για έναν πολύστροφο κινητήρα με βάση το παλιό κλισέ, ο οποίος θα έχει κόκκινο στις 9.500 σ.α.λ., ενώ και πάλι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα έχει υπερπλήρωση. Θα είναι δηλαδή ατμοσφαιρικός, θα προέρχεται και πάλι από την AMG, και θα είναι ακόμα πιο ισχυρός σε σχέση με αυτόν της Huayra Imola ο οποίος αποδίδει 830 PS και 1.100 Nm. Και πάλι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 900 ίππους.

Η Huayra R ακολουθεί τα βήματα της Zonda R, ο V12 των 6,0 lt της οποίας απέδιδε 750 PS και 710 Nm, είχε να επιδείξει ένα 0-100 km/h σε μόλις 2,5 sec και ήταν και η κάτοχος τότε του ρεκόρ στο Nürburgring.