Η Lamborghini Diablo της Eccentrica είναι ένα restomod για λίγους και... εκλεκτούς (photos)


Συνολικά θα κατασκευαστούν 19 μονάδες όπου η καθεμιά θα κοστίζει 1,3 εκ. δολάρια! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ECCENTRICA - PressMediaLab
  • 9/7/2023

Η Lamborghini Diablo είναι ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία φέτος γιορτάζει 60 χρόνια από την ίδρυσή της. Η Eccentrica, μία start-up με έδρα το Σαν Μαρίνο παρουσίασε ένα τέτοιο εντυπωσιακό restomod για το θρυλικό μοντέλο της Lambo.

Πρόκειται για ένα project που έφερε εις πέρας μαζί την BorromeodeSilva καθώς και τις Pirelli, Brembo, Marantz, Capristo και Alcantara.

Ιδίως η BorromeodeSilva συνεισέφερε στο κομμάτι του σχεδιασμού σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες στις γραμμές του restomod, καθώς ήταν ξεκάθαρο αίτημα της Eccentrica να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της Diablo και να μην υπάρξουν αλλαγές που θα αλλοιώσουν το DNA της. Για αυτό κι οι τροποποιήσεις που έγιναν εντοπίζονται μόνο στις ποδιές, στις νέες ζάντες και στο πίσω μέρος.

Μπορεί το πρωτότυπο της Eccentrica να διατηρεί την γενική σχεδιαστική αισθητική της αυθεντικής Diablo, όμως προσφέρει νέες τεχνολογίες που βοηθούν τη συμπεριφορά και την απόδοσή της, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα συνθετικά υλικά και ένα ενισχυμένο σωληνωτό σασί από ατσάλι.

Στο εσωτερικό, γίνεται μία επιτυχημένη προσπάθεια να παντρευτεί το μοντέρνο με το μινιμαλιστικό της δεκαετίας του '90.

Μετά την παρουσίασή του στο Μιλάνο, το πρωτότυπο της Eccentrica θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed, ενώ μετά θα κάνει μία τουρνέ στις ΗΠΑ, περνώντας από το Monterey Car Week, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.