Η Lamborghini προχωρά με το νέο της hypercar (video)


Η Squadra Corse, το αγωνιστικό παράρτημα της «Lambo», ίσως και να ετοιμάζει το δρόμο για το Le Mans.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2020

H Ιταλία μπορεί να πενθεί μέσα στην ανείπωτη τραγωδία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά όπως και να το κάνουμε η ζωή συνεχίζεται. Και παρόλο που η λειτουργία του εργοστασίου στην Sant’ Agata έχει προσωρινά διακοπεί το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini προχωρά στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του νέου hypercar της εταιρίας.

Αυτό θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα έχει το δικαίωμα να κινείται μόνο στις πίστες χάρη στο καθαρόαιμο αγωνιστικό του στήσιμο. Κάτι ανάλογο με την Ferrari FXX. Στο παρακάτω βίντεο που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα η ιταλική φίρμα μπορείτε να δείτε την track-only Lamborghini με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα έχει μια απλή αλλά πασίγνωστη ονομασία: SVR!

Όπως και αν λέγεται αυτή η πιστάδικη Lamborghini γνωρίζουμε πως θα βασίζεται στην Aventador και πως θα έχει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 6,5 lt. H οποία απαλλαγμένη από την πιο αυστηρή διαχείριση για τους ρύπος και όσα προβλέπονται σε ένα μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους, θα αποδίδει περίπου 830 PS.

Στο βίντεο δεν φαίνονται και πολλά πέρα από το πολύχρωμο καμουφλάζ και κάποια σημεία του αμαξώματος. Πάντως, ο ήχος στο πέρασμα της ευθείας μας παραπέμπει σε κάτι το μοναδικό και αυθεντικό που κανένα ηλεκτρικό hypercar δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει. Και για να δούμε τελικά αν με αυτό το μοντέλο οι Ιταλοί θα μπουν από του χρόνου στο Le Mans.