H Lamborghini θέλει να έχει ρόλο και στα hyper cars


Η Lamborghini έδωσε το πράσινο φως σε ένα νέο hypercar που θα διακρίνεται και για την αεροδυναμική του.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 29/8/2018

Βλέποντας κανείς το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην εξαιρετικά μικρή αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και high tech κατηγορία των hyper cars θα διαπιστώσει πως αυτή που φαίνεται να έχει μείνει πιο πίσω είναι η Lamborghini. Η οποία ούτε έχει παρουσιάσει κάτι σημαντικό τα τελευταίο χρόνια, ούτε έχει ανακοινώσει κάτι.

Αυτό όμως φαίνεται πως θα αλλάξει και μάλιστα άμεσα, μιας και φαίνεται πως η παραδοσιακή ιταλική εταιρεία δεν θέλε να αφήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία στα χέρια νεόκοπων πρωταγωνιστών. Έτσι όπως είπε ο επικεφαλής της Stefano Domenicalli ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Φυσικά στη συγκεκριμένη φάση δεν έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο και καμία λεπτομέρεια, πέρα από το ότι η νέα υπερ-Lamborghini θα έχει εξαιρετικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και το ύψος παραγωγής της θα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Σύμφωνα με τον Domenicalli θα είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό των Centenario και Veneno, αλλά η λογική λέει πως αν πρόκειται για ένα τελείως νέο αυτοκίνητο θα είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Πάντως ο μικρός αριθμός εξασφαλίζει τόσο κύρος όσο και την άμεση πώληση, φυσικά σε υψηλότατες τιμές, όλων των διαθέσιμων αυτοκινήτων μόλις ανακοινωθούν! Εννοείται πως προτεραιότητα θα έχουν, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πολύ καλού πελάτες της μάρκας ανά τον κόσμο.