Η Lamborghini Urus Performante στην υπηρεσία της αστυνομίας του Ντουμπάι (photos)


Η αστυνομία του Ντουμπάι ενισχύει τον στόλο της με μία πανίσχυρη Lamborghini Urus Performante. 

  • ΦΩΤΟ: Lamborghini
  • 16/1/2024

Η παρουσία αυτοκινήτωνυψηλών επιδόσεων στον στόλο των αστυνομικών αρχών ανά τον κόσμο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η ίδια η Lamborghini έχει προμηθεύσει με μοντέλα της την Ιταλική αστυνομία, ενώ εδώ και χρόνια η αντιπροσωπεία της στο Ντουμπάι συνεργάζεται με τις εκεί αρχές.

Το νεότερο μέλος στο δυναμικό της αστυνομίας του εμιράτου είναι η Urus Performante, η οποία παρουσιάστηκε σε λευκό και πράσινο χρώμα στα τέλη του 2023 στο Dubai Airshow.

Παρόντες ήταν ο Αρχιστράτηγος Ahmed Mohammed bin Thani και ο Paolo Sartori, επικεφαλής της Lamborghini Μέσης Ανατολής και Ασίας, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την αστυνομία του Ντουμπάι, υποστηρίζοντάς την στην κρίσιμη αποστολή της δημόσιας ασφάλειας. Μετά την παράδοση μιας Urus το 2022, αυτή η νέα έκδοση Urus Performante θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση μιας σειράς δημόσιων καθηκόντων και, κυρίως, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας της πόλης, με αυτήν την πρωτοβουλία να καταδεικνύει περαιτέρω τη μακροχρόνια παρουσία μας εδώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Η Urus Performante μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλη όχι μόνο σε κακοτράχαλες διαδρομές, αλλά και σε κυνηγητά και καταδιώξεις, καθώς είναι η βελτιωμένη έκδοση της Urus, του super SUV της ιταλικής μάρκας.

Διαθέτει κινητήρα V8 4 L με δύο turbo με απόδοση 666 PS και ροπή στα 850 Nm από τις 2.300 ως τις 4.500 rpm. Μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h στα 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 306 km/h.

Είναι κατά 16 κιλά ελαφρύτερη της «απλής» Urus, και δύο προγράμματα οδήγησης, Strada και Corsa, που αλλάζουν το πώς λειτουργεί ο κινητήρας και τα ηλεκτρονικά της συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Lamborghini Diablo VT Roadster του Donald Trump βγαίνει στο «σφυρί» (photos)

Lamborghini Huracan: Ο διάδοχός της «χάνει» τον V10 - Ο κινητήρας που τον αντικαθιστά

Δείτε πώς είναι να βρίσκεται κανείς πίσω από το τιμόνι της Lamborghini Countach (video)