«Διαβολικό θηρίο» 666 ίππων στην υπηρεσία της ιταλικής αστυνομίας (photos)


Το νέο «όπλο» των καραμπινιέρι θα βγει στους δρόμους τη νέα χρονιά και θα χρησιμοποιηθεί σε ειδικές αποστολές όπως η επείγουσα μεταφορά οργάνων για μεταμόσχευση. 

  • ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 12/12/2023

Ακόμα ένα κεφάλαιο γράφτηκε πριν από μερικές ώρες στην 20ετή συνεργασία ανάμεσα στην ιταλική αστυνομία και την Lamborghini. Αυτή τη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε μια Lamborghini Urus Perfomante η οποία αναμένεται να μπει σε υπηρεσία από τη νέα χρονιά και να συμβάλει με τη δύναμή της στην αστυνόμευση των ιταλικών αυτοκινητόδρομων.

Η παράδοση του θηριώδους SUV έγινε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Ρώμη με τα κλειδιά του οχήματος να παραδίδονται στον αρμόδιο υπουργό από τον CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann. Παρούσα ήταν και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni. 

Αυτό είναι το έκτο αυτοκίνητο που παραδίδει η Lamborghini στις αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, με την αρχή να γίνεται το μακρινό 2004. Πλέον, η Urus θα περιπολεί στο πλάι της Huracán LP610-4 ενώ όπως ανακοινώθηκε θα χρησιμοποιηθεί σε ειδικές αποστολές όπως της επείγουσας μεταφοράς ανθρώπινων οργάνων και πλάσματος.

Η Urus Permomante δέχθηκε μια σειρά από παρεμβάσεις προκειμένου να εξοπλιστεί με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την βοηθήσουν στο νέο της ρόλο. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από το εξωτερικό όπου το αυτοκίνητο βάφτηκε στα χρώματα της αστυνομίας ενώ στην οροφή τοποθετήθηκε φωτεινή led μπάρα και σειρήνα.

Στην καμπίνα τοποθετήθηκε θωρακισμένο κιβώτιο για τη φύλαξη του οπλισμού των αστυνομικών ενώ στο πορτ μπαγκάζ υπάρχει απινιδωτής για την παροχή πρώτων βοηθειών και ειδικό ψυγείο για τη μεταφορά ανθρώπινων οργάνων.

Το μεγάλο όπλο ωστόσο της Urus Perfomante κρύβεται κάτω από το καπό και είναι ο twin-turbo V8 των 4,0 L. που αποδίδει 666 PS και 850 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,3 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 306 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίρνουν μπλοκάκι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και κόβουν κλήσεις στους οδηγούς

Αυτό είναι το πιο... γλυκούλι περιπολικό στον κόσμο!

Τα 5 περιπολικά που δεν θέλεις να βρεθείς στον δρόμο τους