Lamborghini Huracan: Ο διάδοχός της «χάνει» τον V10 - Ο κινητήρας που τον αντικαθιστά


Η Lamborghini θα τοποθετήσει στον αντικαταστάτη της Huracan ένα διαφορετικής φιλοσοφίας κινητήριο σύνολο στη θέση του ατμοσφαιρικού V10.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 4/1/2024

Η Lamborghini Huracan ετοιμάζεται να αποσυρθεί, με τη γραμμή παραγωγής της να έχει πλέον ολοκληρωθεί και το μοντέλο να συμπληρώνει μία δεκαετία στην γκάμα της εταιρείας.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία περνά στο επόμενο κεφάλαιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον εξηλεκτρισμό. Έτσι, ο διάδοχος της Huracan, που θα καταφτάσει εντός του 2024, δε θα φέρει τον κλασικό - και αγαπημένο πολλών - ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, αλλά ένα plug-in hybrid σύστημα που θα βασίζεται σε έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα V8, ο οποίος μάλιστα έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τη Lamborghini, χωρίς τη βοήθεια της Audi.

Όσο για τον σχεδιασμό, αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια φιλοσοφία που είδαμε και στο πρώτο υβριδικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τη Revuelto. Η έντονη σιλουέτα και τα χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν τη θέση τους σε κάθε δημιουργία των Ιταλών, όπως για παράδειγμα η εξάγωνη εξάτμιση και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα 'Y', δε θα λείπουν, όπως επιβεβαιώνεται και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan - SH PROSHOTS
Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan - SH PROSHOTS

Το νέο μοντέλο πρόκειται επίσης να «προικιστεί» με το μονοκόκ αμάξωμα της Revuelto, το οποίο όμως αυτή τη φορά δε θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Με τη Huracan να ένα σαφώς φθηνότερο προϊόν στην γκάμα της Lamborghini, το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, τόσο στο πίσω μέρος, όσο και στο μπροστινό.

Lamborghini Revuelto
Lamborghini Revuelto

Περνώντας στο κομμάτι της ισχύος και του κινητήρα, η εταιρεία από τη Sant'Agata Bolognese δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν ο V8 που θα χρησιμοποιηθεί από τον αντικαταστάτη της Huracan σχετίζεται με τον twin turbo κινητήρα 4,0 L που βρίσκει κανείς κάτω από το κάλυμμα της Urus. Ωστόσο, ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο κινητήριο σύνολο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η διάταξη των ηλεκτροκινητήρων, αν δηλαδή ο διάδοχος της Huracan θα λάβει δύο μονάδες στον μπροστινό άξονα και μία ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως η Revuelto. Άγνωστο παραμένει και το ενδεχόμενο οι Ιταλοί να προσφέρουν το μοντέλο τόσο με πίσω κίνηση, όσο και με τετρακίνηση. Οι ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να τροφοδοτούνται από μία μπαταρία μικρής ενεργειακής χωρητικότητας, πιθανώς την ίδια 3,8 kWh που χρησιμοποιείται από τη Revuelto.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Η νέα επετειακή έκδοση της Huracan STO... πετάει φωτιές! (photos)

Η Lamborghini γιορτάζει τα 60 της χρόνια με 3 ειδικές εκδόσεις της Huracan (photos)

Ποια είναι τα πλάνα της Lamborghini για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο