Η Lamborghini Urus θα προσπαθήσει να πάρει το ρεκόρ στο Nurburgring


Η νέα Lamborghini Urus σκοπεύει μέσα στην άνοιξη του 2018 να πάρει από την Alfa Romeo Giulia Quandrifoglio τον τίτλο του ταχύτερου SUV στο Nurburgring. 

  • 10/12/2017

Tα ρεκόρ στο γύρο του Nurburgring έχουν αρχίσει να γίνονται κάτι σαν εμμονή στις αυτοκινητοβιομηχανίας, και όπως ήταν αναμενόμενο (με βάση και το πρόσφατο παρελθόν της) η Lamborghini δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ούτε με το νέο της μοντέλο, την Urus.

Έτσι μετά την Huracan Performante η οποία κράτησε για λίγο το ρεκόρ πριν το χάσει από την 911 GT2 RS, η Lambo φαίνεται αποφασισμένη να επιστρέψει στην "Πράσινη Κόλαση" διεκδικώντας τον τίτλο του ταχύτερου SUV στον κόσμο. 

Ο χρόνος με τον οποίο έχει να αναμετρηθεί είναι 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα ο οποίος έχει γίνει από μία Alfa Romeo Stelvio Quandrifoglio. Όπως είπε σε συνέντευξή του σε Βρετανικό περιοδικό ο Maurizio Reggiani, υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας, η Urus θα κάνει την δική της προσπάθεια για ρεκόρ μέσα στην άνοιξη του 2018. 

Ο λόγος που δεν γίνεται άμεσα η προσπάθεια είναι για να υπάρχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να πάρουν το ρεκόρ από την Stelvio. Όταν ρωτήθηκε αν θα τα καταφέρουν, ο ίδιος απάντησε με μεγάλη σιγουριά ότι το 650 ίππων SUV της Lamborghini θα κάνει αυτό που πρέπει. 

Ένα ακόμα super SUV που θα μπορούσε να κυνηγήσει το ρεκόρ της Stelvio είναι η Cayenne Turbo S E-Hybrid όμως, όντας και οι δύο εταιρίες μέλη του γκρουπ VW, είναι προφανές ότι σε τέτοια ζητήματα επιδόσεων και image, η Lamborghini έχει ένα μικρό προβάδισμα.