Η Lancia Delta αποκτά τον διάδοχο που της αξίζει


Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι τα έχετε δει όλα από τη Lancia και τη θρυλική Delta, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σας στο δημιούργημα του Sebastian Ciarcia.

  • 15/12/2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σενάριο της επιστροφής της Lancia Delta στη γραμμή παραγωγής επιστρέφουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας, είναι η πρώτη φορά παρ’ όλα αυτά που ο ψηφιακός διάδοχος του ιταλικού hatchback φαντάζει ικανός να διαγράψει από τη μνήμη μας το θρυλικό τετράτροχο.

Αυτή τη φορά η σχεδιαστική υλοποίηση φέρει την υπογραφή του Ιταλού Sebastian Ciarcia, o οποίος κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, δημιουργώντας ένα τετράτροχο έτοιμο να πρωταγωνιστήσει όπου κι αν αυτό επιλέξει να δραστηριοποιηθεί.

Πολλοί θα δουν στο σχεδιαστικό project του Ιταλού στοιχεία από την αγωνιστική εκδοχή της Lancia Delta άλλοι πάλι την προσπάθεια της να οχυρωθεί πίσω από προδιαγραφές που δεν θα δίνουν το δικαίωμα της αμφισβήτησης σφραγίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο της επιστροφής στη γραμμής παραγωγής.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι o όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών που δημιουργήθηκε μετά και την εξαγορά της FCA (βλέπε Fiat) από το PSA Group  (βλέπε Peugeot-Citroen-Opel) θα αλλάξει ρότα και θα πάρει τη γενναία απόφαση της αναβίωσης μιας φίρμας που έχει γράψει τη δική της χρυσή σελίδα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι να συμβεί αυτό εμείς μπορούμε να θαυμάσουμε τη σχεδιαστική σπουδή του Sebastian Ciarcia που όχι μόνο αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά δημιουργεί και ένα πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να ευδοκιμήσει κάθε συζήτηση σχετικά με την επιστροφή της Lancia στη ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

Lancia HPE: Ένα ιταλικό στολίδι βγαλμένο από παραμύθι

Lancia Evoluzione GT: Ο βασιλιάς ζει!