Η «μαγική» πίσω πόρτα του Ford Kuga (VIDEO)


Ιδιαίτερα δημοφιλές το πρακτικό σύστημα Hands-Free Tailgate.

  • 13/2/2014

Πόσες φορές δεν χρειάστηκε να ψάξουμε για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ενώ είμαστε φορτωμένοι για να ανοίξουμε το πορτμπαγκάζ -ένα σενάριο γνωστό για τους περισσότερους από εμάς- που όμως όπως φαίνεται σύντομα θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τους κατόχους των Ford Kuga.

Το νέο Kuga πέρσι έγινε το πρώτο μεσαίο SUV στην Ευρώπη με Hands-Free Tailgate ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να ανοίγουν την πίσω πόρτα χωρίς κλειδί αλλά με μία μικρή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Περισσότεροι από 35.700 πελάτες του Ford Kuga - το 48% των αγοραστών - παράγγειλαν το σύστημα το 2013, με πρώτους τους Ολλανδούς οι οποίοι το επέλεξαν σε ποσοστό 94%. Ανάμεσα στις έξι Ευρωπαϊκές αγορές της Ford που το σύστημα απολαμβάνει την υψηλότερη δημοτικότητα είναι η Ιταλία, με το 60% των παραγγελιών και ακολουθεί η Γερμανία με 57%.

«Όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να στεκόμαστε με φορτωμένα χέρια πίσω από το αυτοκίνητο και να ευχόμαστε να εμφανιστεί ένας από μηχανής θεός να ανοίξει την πίσω πόρτα» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president Marketing Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Το σύστημα Hands-Free Tailgate προσφέρει μία τεχνολογία την οποία οι πελάτες μας πραγματικά ασπάζονται, μία έξυπνη λύση που κάνει την καθημερινότητά τους πραγματικά πιο εύκολη».

Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα που καταγράφουν την κίνηση του ποδιού του οδηγού και αντιδρούν ανάλογα. Αυτό διασφαλίζει ότι το ξεκλείδωμα της πίσω πόρτας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί τυχαία, για παράδειγμα όταν μία γάτα περνά κάτω από το αυτοκίνητο. Η Ford χρησιμοποίησε εθελοντές για να δοκιμάσει πρωτότυπα συστήματα προκειμένου να τελειοποιήσει την απαιτούμενη κίνηση.

Το νέο Ford Kuga περιλαμβάνει επίσης Active Park Assist, Active City Stop, και All-Wheel Drive που αξιολογεί προκαταβολικά τις συνθήκες 20 φορές ταχύτερα από όσο το ‘πετάρισμα’ του ματιού, προσαρμόζοντας την κατανομή ροπής ώστε να προσφέρει το βέλτιστο συνδυασμό οδικής συμπεριφοράς και πρόσφυσης.

Το νέο Kuga ηγείται της επέκτασης της γκάμας SUV της Ford στην Ευρώπη που περιλαμβάνει το μικρό EcoSport SUV, το οποίο τώρα κυκλοφορεί, και προσεχώς θα πλαισιωθεί από το Edge – ένα μεγαλύτερο SUV που ήδη σημειώνει επιτυχία στη Β. Αμερική και σε άλλες αγορές.