Η Mazda ανακοίνωσε το νέο 7θέσιο CX-80 - Πότε θα έρθει στην Ευρώπη


Το νέο 7θέσιο Mazda CX-80 ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023, με την εταιρεία να ανακοινώνει και επίσημα τον ερχομό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2022

Η Mazda ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία του νέου 7θέσιου CX-80, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023, σύμφωνα με το τμήμα της εταιρείας στο Ην. Βασίλειο.

Το νέο μοντέλο των Ιαπώνων θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων, και στην πραγματικότητα πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση του CX-60, ενώ θα φέρει και πολλές ομοιότητες με αυτό, όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, παρόλο που η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα καμία λεπτομέρεια.

Το CX-80 είναι πολύ πιθανό να διαθέτει το ίδιο πακέτο κινητήριων μονάδων με το CX-60, δηλαδή, τόσο τον βενζινοκίνητο εξακύλινδρο σε σειρά, και τον ντίζελ κινητήρα, αλλά και το PHEV κινητήριο σύνολο. Η κίνηση θα βρίσκεται είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς, ενώ το νέο SUV της Mazda θα κληρονομήσει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων που φέρει και το CX-60.

Η τεχνολογία Kinematic Posture Control θα είναι διαθέσιμη, και θα προσφέρει αυξημένη στιβαρότητα και σταθερότητα στο όχημα, εφαρμόζοντας το φρενάρισμα στους πίσω τροχούς, όταν αυτό στρίβει.

Οι ακριβείς διαστάσεις του CX-80 δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως είναι σίγουρο ότι θα είναι μεγαλύτερο από το CX-60, και επομένως, βαρύτερο. Συγκριτικά, το CX-60 έχει 4.740 mm μήκος, και 2.870 mm πλάτος, ενώ η βαρύτερή του έκδοση, δηλαδή η PHEV, ζυγίζει 2.100 kg

Το νέο SUV της Mazda θα κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς καταλόγους της μέσα στο 2023, ενώ δεν αναμένεται να καταφτάσει σε άλλες σημαντικές αγορές, όπως αυτή της Αμερικής, και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα για την αγορά της Αυστραλίας. Στην Ιαπωνία, το CX-80 θα αποτελέσει το νέο βασικό μοντέλο της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.