H McLaren Senna GTR έχει 825 PS


Όπως συνηθίζει η βρετανική ευκαιρία θα παρουσιάσει μια ακόμη σπέσιαλ εκδοχή για ένα από τα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2018

Και δεν μιλάμε για όποιο και όποιο αλλά για την εξωτική Senna GTR (ένα hypercar μόνο για τις πίστες) που είχε παρουσιαστεί ως concept στο προηγούμενο σαλόνι της Γενεύης. Μάλιστα οι Βρετανοί έκαναν λόγο πως μόνο ένα μονοθέσιο της F1 θα είναι ταχύτερο από την GTR που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της. Φυσικά μιλάμε για μία σκληροπυρηνική έκδοση που η McLaren προλογίζει με ένα σκίτσο. Ωστόσο μία καλή γεύση μας είχε δώσει και το concept της Γενεύης.

Ανάμεσα στις πολλές αναβαθμίσεις περιλαμβάνεται η ακόμη πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, η αγωνιστική μετάδοση/κιβώτιο για τάχιστες αλλαγές και τα σλικ λάστιχα της Pirelli. Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το αεροδυναμικό πακέτο που είναι ότι πιο μελετημένο έχει υπάρξει σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Η McLaren επιβεβαίωσε πως η ισχύς του twin-turbo V8 4.0 φτάνει τους 825 PS και η ροπή τα 800 Nm. Το σίγουρο είναι πως η GTR θα είναι ακόμη ταχύτερη από τη νορμάλ Senna που αποδίδει 800 άλογα και που έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Η Senna GTR θα κατασκευαστεί σε 75 μονάδες με την καθεμία να κοστίζει 1,25 εκατομμύρια ευρώ. Όλες έχουν ήδη πωληθεί.