Η Mercedes-AMG GLC 63 S E PERFORMANCE των 680 PS απέκτησε τιμή στη Γερμανία


Το πρώτο plug-in hybrid SUV επιδόσεων της Mercedes μπορεί, πλέον, να παραγγελθεί στη γερμανική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 30/8/2023

Λίγες εβδομάδες μετά τη «βασική» έκδοση της νέας Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την έναρξη παραγγελιών και για την ισχυρότερη εκδοχή, την plug-in hybrid GLC 63 S E Performance.

Πρόκειται για το πρώτο PHEV SUV επιδόσεων του brand, το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με τη «μικρότερη» έκδοση στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Πλέον, εδώ και λίγες ώρες μπορεί να παραγγελθεί στη Γερμανία, είτε στους επίσημους αντιπροσώπους είτε online.

Στην «καρδιά» του plug-in hybrid υβριδικού συστήματος βρίσκεται ο AMG turbo κινητήρας 2,0 L, που αποδίδει ισχύ 476 PS και ροπή 545 Nm. Με τη συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και συνεισφέρει 204 PS, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 680 PS και η ροπή τα 1.020 Nm.

Η γερμανική φίρμα διευκρινίζει ότι η απόδοση των 204 PS του ηλεκτροκινητήρα διαρκεί για 10 sec, ενώ η σταθερή του ισχύς είναι 109 PS. Όσο για τις επιδόσεις της τετρακίνητης S E Performance, η οποία διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων; Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,5 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 km/h.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 6,1 kWh και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 12 km στο επιβλητικό SUV. Η συγκεκριμένη υβριδική διάταξη που έχει επιλέξει η Mercedes-AMG εξασφαλίζει ισορροπημένη κατανομή βάρους, ενώ η ενεργητική τετραδιεύθυνση και η προσαρμοζόμενη ανάρτηση AMG RIDE CONTROL ενισχύουν την οδηγική απόλαυση.

Η τιμή εκκίνησης της Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance στη Γερμανία είναι 121.856 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσθέσουν μία σειρά από προαιρετικά πακέτα, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό SUV όπως ακριβώς θέλουν, με αντίστοιχη επιβάρυνση.

Συν τοις άλλοις, η ειδική έκδοση Edition 1 είναι, επίσης, διαθέσιμη και χαρακτηρίζεται από αποκλειστικά χαρακτηριστικά (όπως για παράδειγμα την αντίθεση μαύρου και κίτρινου στο εσωτερικό) και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για 1 χρόνο.