Η Mercedes-AMG GT 4 Door θα αποκτήσει υβριδική έκδοση με 800 άλογα


Η AMG GT EQ Power θα είναι έτοιμη το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και τόσο η απόδοσή της όσο και οι επιδόσεις της αναμένονται εξαιρετικές.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

O εξηλεκτρισμός για μοντέλα σαν αυτά της Mercedes- AMG εξυπηρετεί δύο ανάγκες: πρώτη και κυριότερη η ικανοποίηση των προδιαγραφών ρύπων με τη μείωση των εκπομπών CO2 και δεύτερη η αύξηση της απόδοσης και η επίτευξη ακόμα καλύτερων επιδόσεων. Λογικά λοιπόν τα υβριδικά συστήματα πρόωσης είναι μονόδρομος για το μέλλον της AMG και η αρχή θα γίνει με την plug-in υβριδική έκδοση της τετράθυρης GT, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2020.

Το σύστημα πρόωσής της θα αποτελείται από τον bi-turbo V8 των 4.000 cc της μάρκας και μάλιστα στην έκδοσή του των 600 PS, καθώς και από έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα. Παρουσία του η τετρακίνηση θα γίνει ακόμα πιο έξυπνη, ενώ η δυνατότητα η περισσότερη ροπή να καταλήγει σε έναν από τους δύο τροχούς δίνει τη δυνατότητα για στοχευμένη υποστροφή και μείωση της ακτίνας στροφής.

Η μπαταρία του συστήματος θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα σε σχέση με συμβατικά plug-in υβριδικά, αλλά ταυτόχρονα η επιδίωξη της AMG είναι να είναι πιο ελαφριά και με μικρότερες διαστάσεις. Επίσης το ενεργειακό της περιεχόμενο δεν θα πέφτει ποτέ κάτω από ένα επίπεδο και για το σκοπό θα υπάρχει και δυνατότητα φόρτισής της, πέρα από την ανάκτηση ενέργειας και από τον V8.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της AMG Tobias Moers η συνδυαστική ισχύς της plug-in υβριδικής Mercedes-AMG GT 4 Door θα φτάνει τα 600 kW ή τα 816 PS, που θα εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,0 sec.