H Mercedes αναβιώνει την θρυλική SSKL


Στο φετινό φεστιβάλ στο Goodwood η Mercedes θα γιορτάσει τα 125 χρόνια της στους αγώνες μέσα από ένα πολύ σπέσιαλ αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/6/2019

Στο φετινό φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood που γίνεται σε μία εβδομάδα, η Mercedes-Benz πρόκειται να γιορτάσει τα 125 χρόνια της στο motorsport φέρνοντας σε επίδειξη 13 αυτοκίνητα από όλη αυτή την πορεία. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίζει μία πιστά αναπαλαιωμένη SSKL, ένα από τα πρώτα "Ασημένια Βέλη" που κέρδισαν τον αγώνα στο Avus το 1932.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μεγάλα και ογκώδη αγωνιστικά της δεκαετίας του 1920 και στα κανονικά Silver Arrows που εμφανίστηκαν το 1934 και κυριάρχησαν στους αγώνες.

Η αναπαλαίωση του οχήματος έγινε από την Mercedes-Benz Classic όσο πιο πιστά γινόταν το πρωτότυπο, μετά από μεγάλη έρευνα, με το τελική στάδιο να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2019. Οι μηχανικοί της εταιρίας έπρεπε να μελετήσουν τα αυθεντικά σχέδια της SSKL, η οποία βασιζόταν στην SSK αλλά ήταν ελαφρύτερη κατά 125 κιλά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε επίσης 25% μικρότερη αεροδυναμική σχεδίαση και άρα μεγαλύτερη τελική. Ο κινητήρας του ήταν εξακύλινδρος εν σειρά, στα 7 λίτρα, με την απόδοση να φθάνει στους 300 ίππους χάρη στην χρήση ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή, ενώ η τελική του ταχύτητα έφθανε στα 235 km/h. Μάλιστα το αυτοκίνητο αυτό είχε κερδίσει τον αγώνα εκείνης της χρονιάς με οδηγό τον Manfred von Brauchitsch μπροστά από τον θρύλο εκείνης της εποχής Rudolf Caracciola.

Το αμάξωμα φτιάχτηκε και αυτό ύστερα από μελέτη και έρευνα στα αρχεία της εταιρίας. Στο Goodwood θα παρουσιαστεί μόνο ως στατικό έκθεμα, αν και η εταιρία το ετοιμάζει και για να μπορεί να κινείται σε διάφορα events παρουσιάσεων. Μαζί με την SSKL στο Goodwood θα βρίσκονται αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρίας όπως η W125, η W196R, η 300 SLR, η 190Ε 2.6 Εvo II DTM, η Sauber Mercedes C9 και πολλά ακόμα.