H Mercedes-Maybach ετοιμάζει το αντίπαλο δέος της Bentley Bentayga


Τον επόμενο μήνα έχει προγραμματισθεί η παρουσίαση μιας υπέρ-πολυτελούς έκδοσης της GLS (πρώην GL) στο Πεκίνο που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της τρίτης γενιάς της ναυαρχίδας στα SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/3/2018

Η Maybach είναι η απάντηση απέναντι σε αντίστοιχες πολυτελείς προτάσεις που παρουσιάζουν οι Bentley, BMW, Range Rover κ.α. και για την περίσταση της top εκδοχής της GLS θα επισπεύσει μέχρι και την AMG. Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει η top GLS θα ξεχωρίζει από την Panamericana μάσκα, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς και φυσικά το ενισχυμένο στήσιμο του σασί.

Η βάση για την Mercedes-Maybach GLS είναι το γνωστό δάπεδο MHA που θα προέρχεται από την S-Class (οι GLE και GLE Coupe, όπως και μελλοντικά μοντέλα, βασίζονται σε εξελιγμένη εκδοχή του MRA). Κάτω από το καπό αναμένεται να δούμε τον πασπαρτού στις κορυφαίες εκδόσεις τετράλιτρο V8 με το twin-turbo (στις φωτογραφίες βλέπετε την GLS63 AMG με τον παλιό V8 των 5,5 lt).

Πιο συγκεκριμένα την εκδοχή του V8 με τους 470 PS που χρησιμοποιείται στην Mercedes-Maybach S 650 (ή ακόμη και την ισχυρότερη εκδοχή του μοτέρ με τους 612 PS). Το νέο μοτέρ θα έχει και σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων και θα αντικαταστήσει το τωρινό των 4,7 lt της GLS 500. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και για υβριδική Mercedes-Maybach GLS με το σύστημα πρόωσης της S 560e.

Εννοείται πως σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα περιλαμβάνει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, ενώ θα υπάρχει και υποστήριξη αυτόνομης οδήγησης. Και από την στιγμή που η GLS κατασκευάζεται στην Αλαμπάμα, αυτή θα είναι η πρώτη Maybach που θα είναι «made in U.S.Α».  

Τέλος, να πούμε πως στο Πεκίνο πιθανότατα θα παρουσιαστεί μία concept εκδοχή με την Mercedes-Maybach GLS παραγωγής να κάνει την πρεμιέρα της το Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη και να κοστίζει περίπου 140.000€ (στην κεντρική Ευρώπη). Βασικός στόχος θα είναι η Κίνα, όπου πέρυσι πουλήθηκαν σε μια χρονιά τόσες νέες S-Class Maybach, όσες έκανε το μοντέλο σε ολο τον κόσμο.