Η μετατροπή της Porsche του John Oates


Η Emory Motorsports έχει ανακαινίσει και μετατρέψει μια Porsche 356 B για τον John Oates. Η 356 B cabriolet του 1960 έχει νέα πρόσοψη, κινητήρα 203 PS και βάρος 839 kg.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2018

Ο JohnOates και η Porsche έχουν κάτι κοινό: Και οι δύο έγιναν φέτος 70 ετών, καθώς ο τραγουδιστής του διδύμου DaryHall & JohnOates ("Maneater") συλλέγει επίσης αυτοκίνητα της Porsche και έχει τώρα... αποκατασταθεί, αφού ολοκληρώθηκε η μετατροπή της 356, ένα δώρο που έφερε μαζί του στη γιορτή: Η μετασχηματισμένη από την EmoryMotorsports, παλιά 356 BCabriolet, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της γιορτής των 70 χρόνων στο PorscheExperienceCenter της Atlanta.

Πόσο καιρό διήρκεσε η ανακατασκευή της παλιάς 356 είναι άγνωστο. Η μετατροπή ήταν, ωστόσο, βαθιά και ξεπέρασε τις συνηθισμένες εργασίες αποκατάστασης: Το μπροστινό τμήμα, το παρμπρίζ και το hardtop απέκτησαν πιο αεροδυναμική σχεδίαση, ο κινητήρας έχει ξεφύγει και το εσωτερικό έχει πλέον νέα εμφάνιση.

Ο κινητήρας: 2,4 lt., 203 PS

Οι αλλαγές στο αυτοκίνητο προέρχονται από μια εξακύλινδρη 964: Ο κινητήρας των 3,6 lt. της 911 «έδωσε», για παράδειγμα, τη διπλή ανάφλεξη και τη λίπανση ξηρού carter. Η Emory εξέλιξε τον κινητήρα με την ονομασία "Outlaw 4" σε συνεργασία με την Rothsport. Η ανάφλεξη ελέγχεται από υπολογιστή. Οι εκκεντροφόροι και οι στροφαλοφόροι είναι δικοί της, μερικά άλλα εξαρτήματα, ωστόσο, είναι τα πρωτότυπα της Porsche. Η Emory ανακοινώνει πως η ισχύς του κινητήρα των 2,4 lt. φτάνει τα 200 -αμερικανικά- PS, τα οποία, έπειτα από τη μετατροπή σε... ευρωπαϊκά, είναι 203 PS. Αν και στη λαβή του κιβωτίου ταχυτήτων της Emory φαίνεται πως υπάρχουν τέσσερις σχέσεις, αυτό δεν ισχύει, επειδή μπροστά από τον κινητήρα βρίσκεται ένα κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων από μια παλιότερη Porsche 911.

Οι μετατροπές και οι... προσθαφαιρέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους στα 839 kg. Η ανάρτηση είναι εξοπλισμένη με αντιστρεπτικές και έχει πιο σφικτή ρύθμιση, ενώ πίσω από τους τέσσερις ειδικά κατασκευασμένους τροχούς αλουμινίου των 16 in περιστρέφονται επίσης τέσσερα δισκόφρενα. Στις μαύρες ζάντες με επικάλυψη «σκόνης» έχουν τοποθετηθεί ελαστικά Pirelli P Zero 205/55 ZR 16. Οι αντιστρεπτικές και στους δύο άξονες περιορίζουν τις κλίσεις του αμαξώματος.

Το εσωτερικό δεν είναι αυθεντικό, αλλά κλασικό

Στο εσωτερικό, η Emory χρησιμοποίησε κλασικά ρολόγια της Porsche με ενδείξεις πράσινου χρώματος. Το δέρμα στα bucket καθίσματα είναι σε χρώμα... κονιάκ, η μοκέτα με την τραχειά επιφάνεια είναι σε γκρι, ενώ υπάρχουν και κλασικά πατάκια από καουτσούκ. Το εσωτερικό δείχνει κομψό και αριστοκρατικό. Δεν είναι σίγουρα πρωτότυπο, αλλά ταιριάζει με το στυλ της δεκαετίας του ‘60, από την οποία προέρχεται το αυτοκίνητο-βάση. Το μαύρο rollbar πίσω από τα καθίσματα είναι αφαιρούμενο. Ως εναλλακτική λύση στο hardtop, ο Oates μπορεί να τοποθετήσει μια υφασμάτινη οροφή.