H Mustang και το F-150 της Ford θα αποκτήσουν ένα κτηνώδες V8 6,7 lt μοτέρ!


Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μια μικρότερη έκδοση του V8 των 7,3 lt που προορίζεται για τη Mustang και το best seller F-150.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 3/11/2020

Καλό το downsizing, πολύ καλός και ο εξηλεκτρισμός αλλά στις ΗΠΑ και γενικά στην Βόρειο Αμερική του δόγμα του τίποτα του τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά εκατοστά εξακολουθεί να είχε πολλούς πιστούς. Τους οποίους βέβαια οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν φυσικά να ικανοποιήσουν.

Έτσι λοιπόν η Ford ετοιμάζει κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο σύνολο βενζίνης που ακολουθεί κατά γράμμα αυτή τη λογική, μιας και θα είναι V8 με χωρητικότητα 6,8 lt. Η παραγωγή του συγκεκριμένου συνόλου θα ξεκινήσει πιθανότητα το 2022 και θα βρίσκεται κάτω από τα μακριά καπό της σπορ Mustang αλλά και το ημιφορτηγού F-150. Εννοείται με διαφορετικές ρυθμίσεις και αποδόσεις σε κάθε μια από τις χρήσεις τους.

Ο νέος V8 πάντως δεν θα είναι το μεγαλύτερο σύνολο της γκάμας της Ford, μιας και υπάρχει και ο V8 των 7.300 cc του F-250, ο οποίος θα αποτελέσει και τη βάση για τον καινούργιο, που στη πράξη θα είναι μια μικρότερη εκδοχή του. Κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για λόγους βάρους.

Το ωραίο εδώ είναι όπως ενώ η Ford δεν έχει πει ακόμα τίποτα η αποκάλυψη έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο εργοστάσιο κινητήρων στο Windsor του Καναδά. Ο οποίο, προφανώς περιχαρής ανέφερε πως η Ford πείστηκε να επενδύσει στο εργοστάσιο, γεγονός που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, μιας και σχεδιάζει να κατασκευάζει εκεί έναν ολοκαίνουργιο V8. Ωραίος ο πρόεδρος…

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να διαβάζετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν