Η νέα Mercedes-Benz SL είναι ένα αυθεντικό sportscar


Στις ρίζες της επιστρέφει το μακροβιότερο roadster στην ιστορία της Mercedes, ακολουθώντας το παράδειγμα  αυθεντικών σπορ κατασκευών.

  • 9/9/2020

Η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες γενιές της εμβληματικής Mercedes-Benz SL –ένα αυτοκίνητο που πάτησε για πρώτη φορά τους τροχούς του στην άσφαλτο τη δεκαετία του 1950 και εκ τότε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολυδιάστατης γκάμας της γερμανικής φίρμας- απομακρύνθηκαν από τον σπορτίφ χαρακτήρα ενός αυθεντικού roadster, εστιάζοντας στην πολυτέλεια και την κορυφαία ποιότητα των επιμέρους χαρακτηριστικών του.

Μετά από σχεδόν επτά δεκαετίες στη γραμμή παραγωγής, θαρρείς πως η Mercedes-Benz SL ωρίμασε, χάνοντας την αθωότητα αλλά και τη σπιρτάδα που χαρακτήριζαν τις πρώτες γενιές της.

Την αναστροφή της τάσης αυτής θα επιχειρήσει η Mercedes-Benz έχοντας αναθέσει την εξέλιξη του διαδόχου της μέχρι σήμερα γνωστής SL στην AMG.

Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, η νέα Mercedes-Benz SL θα βασίζεται στην AMG GT Roadster, αποτελώντας επί της ουσίας την εξευγενισμένη εκδοχή ενός αυθεντικού sportscar.

To γεγονός, πάντως, ότι η νέα Mercedes-Benz SL θα βασίζεται στην AMG GT θα «αναγκάσει» τους σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας να ακολουθήσουν τις γραμμές του καταξιωμένου sportscar.

Αυτό με τη σειρά του θα χαρίσει στο πολυτελές roadster έναν δυναμικό προσανατολισμό που θα κληθούν να υποστηρίξουν τα κινητήρια σύνολα και ειδικότερα  ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας, ο οποίος και θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλία της γκάμας του αυτοκινήτου.

Μάλιστα στις κορυφαίες -plug-in υβριδικές- εκδόσεις του αυτοκινήτου, το οκτακύλινδρο σύνολο θα έχει τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά σχεδόν 800 ίππους.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η νέα Mercedes-Benz SL θα επιχειρήσει να αλλάξει επίπεδο και προσανατολισμό, τονίζοντας περισσότερο από ποτέ τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της.