Η νέα Porsche 911 GT3 επιλέγει ελαστικά Dunlop Sport Maxx Race


Το Sport Maxx Race εγκρίθηκε ως το πρώτο ελαστικό για την νέα 911 GT3 χάρη στην δυνατότητα του να προσφέρει ισχυροποιημένες και σπορ σε υψηλά επίπεδα. 

  • 28/5/2013

Η Dunlop μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ελαστικών υψηλών και υπέρ υψηλών επιδόσεων, ανακοίνωσε πως το ελαστικό υπέρ υψηλών επιδόσεων  Sport Maxx Race  Dunlop επιλέχτηκε από τη νέα Porsche 911 GT3.

Το Sport Maxx Race εγκρίθηκε ως το πρώτο ελαστικό για την νέα 911 GT3 χάρη στην δυνατότητα του να προσφέρει ισχυροποιημένες και σπορ σε υψηλά επίπεδα.

Το σπορ ελαστικό, κατασκευάστηκε βασισμένο στο αγωνιστικό DNA της Dunlop, τοποθετήθηκε στην Porsche 911 GT3 σε διάσταση 245/35 ZR20 (91Y) NO για τον εμπρόσθιο άξονα και 305/30 ZR20 (103Y) XL NO για τον οπίσθιο άξονα. Οι διαστάσεις  για την νέα Porsche 911 GT3 και ο σχεδιασμός έγινε σε στενή συνεργασία με την Porsche.

Ο Andreas Preuninger, Project Manager GT αυτοκινήτων και  Porsche AG δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι για τις δυνατότητες του ελαστικού στην νέα GT3 αρχικά χάρη στο εξαιρετικό του κράτημα. Είχαμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε το φρενάρισμα του οχήματος με την χρήση των συγκεκριμένων ελαστικών. Η αυξημένη ακαμψία και ανταπόκριση είναι αποτέλεσμα και του ελαστικού».

Δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Nürburgring Nordschleife σε συγκεκριμένη άσφαλτο και στροφές πιστοποιώντας τις δυνατότητες του ελαστικού στην νέα , 911 GT3.

Sport Maxx Race

Το Dunlop Sport Maxx Race, κατασκευασμένο, με βάση την εμπειρία των 125 χρόνων αγωνιστικής τεχνολογίας χρησιμοποιώντας υλικά αγωνιστικής τεχνολογίας, και πολυετή εμπειρία μηχανικών της Goodyear στο κομμάτι του motorsport και της εμπειρίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αξιοσημείωτο και μετρήσιμο υψηλό κράτημα σε όλο το έυρος των θερμοκρασιών με συμπαγή και άκαμπτα πλαϊνά, εξασφαλίζοντας εξαιρετική σταθερότητα στις στροφές.

Η ιστορία της Dunlop των 125 χρόνων είναι μια γιορτή για την δυνατότητα της να προσφέρει αγωνιστική τεχνολογία στους δρόμους και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, πρόσθεσε ο Sanjay Khanna, Managing Director Dunlop Brand. Επιλεγμένοι από μια μάρκα όπως η Porsche, μια κορυφαία εταιρία παραγωγής σπορ αυτοκινήτων, όπως η νέα 911 GT3  είναι η αντίδραση στην δυνατότητα μας να συνεχίσουμε να το κάνουμε σήμερα και στο μέλλον.

Διπλή γιορτή

Η παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT3  έγινε σε συνδυασμό με τα 50 χρόνια της σειράς 911. Η Dunlop γιορτάζει μια επέτειο φέτος, τα 125 χρόνια ιστορίας της από την στιγμή που ιδρύθηκε από τον John Boyd Dunlop, τον εφευρέτη του πρώτου πνευματικού ελαστικού. Η τεχνολογία του αποτελεί βάση για όλα τα σύγχρονα ελαστικά, ενσωματώνεται και στις μέρες μας από την Dunlop.