Η νέα Porsche 911 θα έχει σίγουρα και υβριδική έκδοση


Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μία "ηλεκτρική" 911 βρίσκεται μέσα στα πλάνα της αλλά δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2022.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 2/12/2018

Όπως όλα δείχνουν, από την "μανία" της ηλεκτροκίνησης δεν θα γλιτώσουν και αυτοκίνητα-θρύλοι της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ο λόγος φυσικά για τη νέα Porsche 911 που εδώ και καιρό οι φήμες την θέλουν να αποκτά και υβριδική έκδοση, και οι οποίες φήμες πλέον επαληθεύονται.

Η 8η γενιά ενός από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δεχθεί μία υβριδική διάταξη. Η 992 θα είναι η πρώτη που θα αποκτήσει ένα τέτοιο σύστημα, αν και όπως λένε τα στελέχη της εταιρίας αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, τουλάχιστον μία τετραετία από σήμερα.

Σε συνέντευξή του στο Auto Express, ο August Achleitner, υπεύθυνος παραγωγής της 911, επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, δίνοντας έναν χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2022 για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης. "Θα είναι η επόμενη εξέλιξη του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια" δήλωσε ο Achleitner. 

Πάντως η υβριδική διάταξη που θα επιλεγεί δεν θα είναι κόντρα στο πνεύμα της 911, καθώς θα επιλεγεί ένα σύστημα που θα ενισχύει τις επιδόσεις, σε αντίθεση με την Cayenne E-Hybrid που χρησιμοποιεί τεχνολογία plug-in. Οι πληροφορίες θέλουν την Porsche να επιλέγει ένα κλασικό υβριδικό σύστημα, με τον ηλεκτροκινητήρα να δίνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς.

Σε ότι αφορά την ερώτηση σε ποιά έκδοση θα μπορούσε να εφαρμοστεί υπάρχουν διάφορες απόψεις, με μερικούς να κάνουν λόγο για μία ενδιάμεση έκδοση στην βάση της γκάμας, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι στην κορυφή, ως σύστημα υποβοήθησης και ενίσχυσης της ιπποδύναμης της επερχόμενης νέας 911 Turbo. Ίδωμεν.