Η νέα Porsche Cayenne απέκτησε 3η PHEV παραλλαγή με 519 PS (video-photos)


Η γερμανική φίρμα «υπόσχεται» εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στη δυναμική οδήγηση και την άνεση στη νέα plug-in hybrid έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 26/9/2023

Στα μέσα του περασμένου Απριλίου, η Porsche προχώρησε σε ριζική ανανέωση της 3ης γενιάς της Cayenne, η οποία λίγες μέρες αργότερα απέκτησε τιμές στη χώρα μας, τόσο σε αμάξωμα SUV όσο και σε SUV Coupe.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων περιελάμβανε δύο PHEV παραλλαγές, αλλά πλέον η γερμανική φίρμα προσθέτει και άλλη μία. Πρόκειται για την S E-Hybrid, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στην E-Hybrid και την Turbo E-Hybrid.

Τι προσφέρει η νέα παραλλαγή; Σύμφωνα με την Porsche, διαθέτει εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στη δυναμική οδήγηση, την άνεση αλλά και την αποτελεσματικότητα. Αξιοποιώντας την αναβαθμισμένη υβριδική τεχνολογία, παρέχει βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία και μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Η νέα Cayenne S E-Hybrid έχει ως βάση του plug-in hybrid κινητήριου συνόλου τον 3λιτρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης, που αποδίδει 353 PS και συνδυάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 176 PS. Έτσι προκύπτει συνδυαστική ισχύς 519 PS και μέγιστη ροπή συστήματος 750 Nm.

Με αυτά τα νούμερα, για το 0-100 km/h απαιτούνται 4,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 263 km/h. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 25,9 kWh με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ηλεκτρική αυτονομία 71-78 km, η οποία σε κίνηση εντός πόλης αυξάνεται σε 79-90 km.

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση συμβάλλει στο συνδυασμό των υψηλών επιδόσεων και της μεγαλύτερης οδηγικής άνεσης. Αξιοποιώντας νέα τεχνολογία, επιτρέπει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ρύθμισης ελατηρίων, από επίπεδα εξαιρετικής άνεσης έως υψηλής απόδοσης και δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

Εμφανισιακά η νέα Cayenne S E-Hybrid διαθέτει ζάντες Cayenne S 20 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό και δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι. Σε αμάξωμα SUV «φορά» το εξωτερικό πακέτο Silver, ενώ για την Coupe εκδοχή υπάρχει το αντίστοιχο πακέτο Black. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED matrix, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμοι και HD matrix LED.

Στο εσωτερικό, το πακέτο Sport Chrono περιλαμβάνει διακόπτη επιλογής των drive modes, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ υπάρχει και το Diamar πακέτο εσωτερικού σε χρώμα Silvershade. Για επιπλέον υπηρεσίες και λειτουργίες υπάρχει το My Porsche app, που προσφέρει, μεταξύ άλλων και νέες λειτουργίες στο Apple CarPlay.

Επιπλέον, προαιρετικά, μπορεί να επιλεχθεί και η νέα οθόνη για το συνοδηγό, που παρέχει λειτουργίες video, όπως και το νέο σύστημα ελέγχου της ποιότητας του αέρα, που έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει σωματίδια και επικίνδυνες ουσίες.

Οι παραγγελίες της νέας Cayenne S E-Hybrid έχουν ήδη ανοίξει στη Γερμανία, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το Νοέμβριο του 2023.