Η νέα Porsche Cayman κόβει την ανάσα


Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Η νέα γενιά της Porsche Cayman θα είναι ηλεκτροκίνητη κόβοντας την ανάσα όχι μόνο με τις εκρηκτικές επιδόσεις της αλλά και με τον απόκοσμο σχεδιασμό της.

  • 30/10/2019

Η αμέσως επόμενη γενιά της Porsche 718 Cayman θα φέρει την επανάσταση. Την ηλεκτρική επανάσταση αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, καθώς πρόκειται να αποτελέσει το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της Porsche -μετά την Taycan και τις… υποεκδόσεις της- που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον μια τριετία, ωστόσο, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς παρατηρώντας τα σκίτσα που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου θα αξίζει η αναμονή.

Μιας και είναι πολύ νωρίς ώστε να μιλήσουμε για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου και ειδικότερα για την αυτονομία και την ισχύ του, ας εστιάσουμε στον σχεδιασμό των μεταλλικών επιφανειών του που φέρει την υπογραφή του ενός φοιτητή βιομηχανικού design ονόματι Zsolt Szabo.

Δίχως καμία αμφιβολία, ο Ούγγρος σχεδιαστής έχει κάνει τρομερή δουλειά και η Porsche οφείλει να σκεφτεί σοβαρά τη στρατολόγησή του. Εμείς σταυρώνουμε τα δάκτυλά μας, μήπως και κάποια από τα σχεδιαστικά στοιχεία του ψηφιακού πρωτότυπου πάρουν σάρκα και οστά τη στιγμή που η γερμανική φίρμα δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή της πρώτης ηλεκτροκίνητης Cayman.