H νέα Toyota GR Supra GT4 «100 Edition» είναι ένα σπάνιο και πανάκριβο θηρίο πίστας


Ο ορισμός του συλλεκτικού αυτοκινήτου από την Toyota Gazoo Racing, που «γιορτάζει» την 100ή παράδοση του customer racing car με μία σπάνια έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/9/2023

Για να γιορτάσει την παράδοση του 100ού GR Supra GT4, η Toyota δημιούργησε μια ειδική, απόλυτα περιορισμένη, έκδοση του customer racing car, την «100 Edition», η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε συλλέκτες.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πίστας, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίγραφα, τα οποία θα διατεθούν (από ένα) σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Έτσι, θα αποτελεί ένα από τα σπανιότερα οχήματα της Toyota που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Το GR Supra GT4 «100 Edition» θα είναι βαμμένο αποκλειστικά σε πορτοκαλί χρώμα (Plasma Orange), το οποίο ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα του μοντέλου ειδικής έκδοσης παράλληλης παραγωγής, του GR Supra «GT4 100th Edition Tribute», το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη.

Η «100 Edition» δεν έχει πάρει την τελική έγκριση τύπου ως GT4, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους, αλλά αποκλειστικά σε πίστα. Βασίζεται στην GR Supra GT4 EVO των 450 PS, την βελτιωμένη έκδοση που έκανε το ντεμπούτο της στην αρχή της σεζόν.

Σε σχέση με την αγωνιστική έκδοση, η συλλεκτική «100 Edition» διακρίνεται όχι μόνο από το πορτοκαλί χρώμα Plasma Orange, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά όπως ο μεγαλύτερος αεραγωγός στο καπό και τα νέα αεροδυναμικά στοιχεία στο εμπρός μέρος, για βελτίωση της κάθετης δύναμης.

Ένα νέο σύστημα εξάτμισης, χωρίς σιγαστήρα, έχει τοποθετηθεί για να ενισχύσει τον εντυπωσιακό «βρυχηθμό» του 6κύλινδρου turbo κινητήρα 3,0 L. Επιπλέον αποκλειστικά στοιχεία περιλαμβάνουν καθρέπτες από ανθρακονήματα, endurance LED φωτιστικά σώματα, αλλά και κάθισμα συνοδηγού.

Τα κεντημένα λογότυπα «100 Edition» στα δύο καθίσματα και ένα μοναδικό σήμα στο ταμπλό, αλλά και σε ένα προστατευτικό κάλυμμα, αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των 3 εκδόσεων.

Η Toyota Gazoo Racing προσφέρει το GR Supra GT4 «100 Edition» στην τιμή των 220.000 ευρώ (χωρίς φόρους και έξοδα αποστολής).