Η αναβαθμισμένη Toyota GR Supra GT4 EVO δεν αστειεύεται (photos)


Η Toyota Gazoo Racing αποκάλυψε τη νέα, εξελιγμένη αγωνιστική έκδοση της Supra, και μαγνητίζει τα βλέμματα με την εμφάνιση και τις επιδόσεις της.

  • 29/10/2022

Η πρώτη έκδοση της Supra GT4 κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019, με την Toyota Gazoo Racing να πουλά 50 παραδείγματα του αγωνιστικού.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, η πρώτης γενιάς Supra GT4 κατάφερε να πάρει πάνω από 100 βάθρα και 50 νίκες στην κατηγορία της διάφορα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Τώρα, η TGR ετοίμασε τη νέα έκδοση του αγωνιστικού, βασιζόμενη στα σχόλια που έλαβε από τους πελάτες και οδηγούς της.

Οι αναβαθμίσεις εστιάζονται στα φρένα, το χειρισμό και τον κινητήρα.

Ξεκινώντας από το πρώτο, το σύστημα πέδησης φέρει νέο σχεδιασμό και διαφορετικές ρυθμίσεις στο ABS.

Στον τομέα των αναρτήσεων, οι αγωνιστικοί και πλήρως ρυθμιζόμενοι αποσβεστήρες της KW, καθώς και η νέα αντιστρεπτική δοκός βοηθούν στο χειρισμό στις υψηλές ταχύτητες, με την Toyota να αναφέρει πως «το αυτοκίνητο είναι πιο εύκολο στην οδήγηση ακόμα και για φιλόδοξους, ερασιτέχνες οδηγούς, ενώ προσφέρει ακρίβεια στους επαγγελματίες αγωνιζόμενους.»

Τέλος, ο 3λιτλος, 6κύλινδρος, υπετροφοδοτούμενος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και καλύτερη ροπή, αν και δεν ανέφερε ακριβείς τιμές.

Η Toyota Gazoo Racing δέχεται ήδη παραγγελίες για το νέο αγωνιστικό, με την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 186.000 ευρώ, ενώ το ντεμπούτο του θα γίνει στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα τον Ιανουάριο του 2023.