H νέα Toyota Supra μετασχηματίζεται σε εκρηκτικό fastback


H εμβληματική Toyota Supra υιοθετεί τις αναλογίες ενός τυπικού fastback χαρίζοντας μια νέα προοπτική σε ένα τετράτροχο που γεννήθηκε για να είναι σπορ.

  • 15/4/2020

Στις ημέρες τα fastback εξακολουθούν να σπανίζουν μιας και ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι οι κατασκευαστές που επενδύουν στην αρχιτεκτονική τους ιδιαιτερότητα. Στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν το σχεδιαστικό προφίλ ενός coupe με τη… μακρόσυρτη σιλουέτα ενός station wagon, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Βλέποντας, βέβαια, τον τρόπο με τον οποία η νέα Toyota Supra μετασχηματίστηκε σε fastback ίσως κάνει πολλούς να αλλάξουν γνώμη για μια κατηγορία αυτοκινήτου που τείνει να εκλείψει.

Ίσως ακουστεί υπερβολικό αλλά το ψηφιακό δημιούργημα της Sugar Design έχει πολλά περισσότερα να δώσει από την πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου που προσφάτως απέκτησε και δίλιτρη-σαφώς πιο προσιτή έκδοση, η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει και στην ελληνική αγορά.

Επιστρέφοντας στην fastback έκδοση της Toyota Supra, το μόνο που απορρίπταμε από το ψηφιακό δημιούργημα της Sugar Design είναι οι τοποθετημένοι στα μπροστινά φτερά εξωτερικοί καθρέπτες, οι οποίοι συνιστούν μια μάλλον κακή συνήθεια προγενέστερων δεκαετιών.