H New Stratos θα είναι στη Γενεύη με χειροκίνητο κιβώτιο


H σύγχρονη Stratos είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε ουσιαστικά το 2010 και τώρα φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/2/2019

H MAT (Manifattura Automobili Torino), η εταιρεία που κατασκευάζει τη σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Stratos θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Γενεύης με μια νέα έκδοση της New Stratos με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το οποίο θα διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα παραγωγής.

Παράλληλα η εταιρεία θα δείξει στην ελβετική πρωτεύουσα και τα δύο πρώτα, από τα συνολικά 25, αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει. Αυτό με το σειριακό αριθμό 001 θα παραδοθεί στη Γερμανία, ενώ το υπ’ αριθμόν 002 στις ΗΠΑ.

Η βάση της New Stratos είναι το πλαίσιο της Ferrari 430 Scuderia, που για την περίσταση το μεταξόνιό του μικραίνει κατά 200 mm. Κι αυτό προκειμένου να είναι σύμφωνο και με τα χαρακτηριστικά μικρό μεταξόνιο του θρυλικού αρχέτυπου. Από το ίδιο μοντέλο της Ferrari προέρχεται και ο κινητήρας.

Το αμάξωμα με τις ρετρό αναφορές προσαρμόζεται πάνω στο πλαίσιο, ενώ αν πάτε με την 430 σας στη MAT για να τη μετατρέψετε σε New Stratos θα πρέπει να έχετε μαζί σας 500.000 ευρώ, που απαιτούνται για τη μετατροπή.

Ενδιαφέρον είναι πως αρχικά η παραγωγή θα γινόταν από την Pininfarina, η οποία όμως υπαναχώρησε μετά από την εκδήλωση δυσαρέσκειας από την πλευράς της Ferrari για τη χρησιμοποίηση της 430 Scuderia ως βάση.