Η πιο αργή Ferrari όλων των εποχών - Έχει τελική ταχύτητα 24 km/h και κοστίζει μια περιουσία!


Κι όμως, στο εσωτερικό της υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12! Διαβάστε την ξεχωριστή ιστορία της μαύρης Ferrari F12tdf.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 12/4/2024

Το 2012, η Ferrari αποκάλυψε την F12berlinetta, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενευής. Έφερε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,3 L, που απέδιδε 740 PS και 690 Nm, με την τελική ταχύτητα του μοντέλου να φτάνει στα 340 km/h.

Η εξαιρετική της αεροδυναμική την έκανε ιδιαίτερα γρήγορη στην πίστα, καταγράφοντας χρόνο 1:23 στην στο Φιοράνο, όμως οι Ιταλοί δεν αρκέστηκαν σε αυτό.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2015, τιμώντας τον φημισμένο αγώνα αυτοκινήτων, Tour de France, τον οποίο, η Ferrari κέρδιζε συνεχόμενα από το 1956 μέχρι το 1964, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε μια έκδοση της F12 αποκλειστικά για την πίστα, με την ονομασία F12tdf.

Ο κινητήρας απέδιδε 780 PS και 705 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά εκείνη του συμβατικού μοντέλου και τον χρόνο γύρου στο Φιοράνο να μειώνεται κατά 2 sec.

Για την εξέλιξη της F12tdf, η Ferrari χρησιμοποίησε, όπως είναι λογικό, αρκετά πρωτότυπα, τα οποία, φυσικά, δεν ήταν νόμιμα για τον δρόμο. Ένα από αυτά είναι διαθέσιμο μέσω του Bring a Trailer κι η ιστορία του είναι πραγματικά ιδιαίτερη.

Αφού ολοκλήρωσε τη «θητεία» του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο της F12tdf, το εν λόγω όχημα «ευνουχίστηκε,» με την ισχύ του σχεδόν να μηδενίζεται και την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται στα μόλις 24 km/h. Κάτω από το κάλυμμα συνεχίζει να βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12, ο οποίος όμως έχει χάσει κάθε ίχνος της δύναμής του.

Το αμάξωμα έχει βαφτεί στην απόχρωση Nero (μαύρο), η οποία κυριαρχεί και στο εσωτερικό, με τα καθίσματα να ντύνονται με δέρμα του ίδιου χρώματος. Υπάρχουν αυτοκόλλητα σε κυκλικό σχήμα στις πόρτες και το καπό, όπως και το λογότυπο της Pirelli πάνω από το παρμπρίζ. Το όχημα έχει εξοπλιστεί με τροχούς 20 ιντσών και κεραμικά φρένα, ενώ διαθέτει κι αισθητήρες παρκαρίσματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος.

Δυστυχώς, ο αγοραστής της συγκεκριμένης Ferrari δε θα μπορέσει ποτέ να την οδηγήσει εκτός της αυλής του σπιτιού του, ή κάποιας πίστας, αφού, όπως αναγράφεται, τόσο στην αγγελία, όσο και στο πλαίσιο της, δεν είναι νόμιμη για τον δρόμο. Με τη δημοπρασία να λήγει σε λίγες ώρες, η υψηλότερη προσφορά αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 450.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 422.650 ευρώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι τέσσερις Ferrari που βγαίνουν σε δημοπρασία στο Monterey; (photos)

Μία «άγρια» Ferrari F12 Berlinetta προς πώληση!

Ποιά είναι αυτή η... περίεργη Ferrari;