Ποιες είναι οι τέσσερις Ferrari που βγαίνουν σε δημοπρασία στο Monterey; (photos)


Τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα Ferrari πρόκειται να τεθούν σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου στο Monterey.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MECUM
  • 14/8/2022

Η εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, πολλά είναι όμως τα μοντέλα που πρόκειται να αποκαλυφθούν στη συνέχεια, και εν πρόκειμένω να... πωληθούν.

Τρεις LaFerrari και μία F12TDF θα τεθούν σε δημοπρασία, μετά από συνεργασία της ίδιας της Ferrari mε την εταιρεία δημοπρασιών, Mecum Auctions, δίνοντας την ευκαιρία σε 4 τυχερούς να φύγουν από την Καλιφόρνια με ένα από τα πιο πολυπόθητα δημιουργήματα των ιταλών. Η δημοπρασία θα ξεινήσει στις 18 Αυγούστου, και θα λήξει δύο μέρες αργότερα, στις 20του μηνός.

Τα συγκεκριμένα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν διαθέτοντας εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα επόμενα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας.

F150 Muletto M4
F150 Muletto M4

Εξετάζοντας κάθε όχημα ξεχωριστά, ένας τυχερός από το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μία F150 Muletto M4, η οποία κατασκευάστηκε από τη Ferrari το 2011 για δοκιμαστική χρήση, καθώς η εταιρεία ήθελε να τεστάρει τον -τότε- νέο V12 που θα κληρονομούσε η LaFerrari, για ρύπους και εκπομπές. Προκειμένου να διατηρήσει τη μυστικότητα που ήταν απαραίτητη, η Ferrari τροποποίησε αναλόγως μία 458 Italia, τοποθετώντας τον V12 στην «καρδιά» της.

F150 Mulotipo MP1
F150 Mulotipo MP1

Την επόμενη χρονιά, το 2012, η Ferrari αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ακόμα LaFerrari πρωτότυπο, ονόματι F150 Mulotipo MP1, το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με τη Muletto, είναι όμως πολύ πιο επιθετικό στην όψη. Φέρει τον ίδιο V12 κινητήρα των 950 PS, ενώ χρησιμοποιήθηκε επίσης για δοκιμαστικούς λόγους, αυτή τη φορά προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα πολλών μερών του αυτοκινήτου.

F150 Prototipe Preserie PS1
F150 Prototipe Preserie PS1

Η τρίτη σε σειρά LaFerrari που θα πωληθεί στο Monterey είναι ένα πρωτότυπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, και ονομάζεται F150 Prototipe Preserie PS1. Το συγκεκριμένο όχημα αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο για τον έλεγχο λειτουργικότητας του hypercar της Ferrari, και διαφέρει μηδαμινά από το τελικό μοντέλο. Δυστυχώς, οι αγοραστές δε θα μπορέσουν να οδηγήσουν κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα -νομίμως- στο δρόμο, καθώς κανένα δε φέρει τον απαραίτητο αριθμό ταυτοποίησης οχήματος (VIN).

Ferrari MP4
Ferrari MP4

Εκτός από τις τρεις LaFerrari, η Mecum θα κάνει διαθέσιμο και το πρωτότυπο Ferrari MP4, που χρησιμοποιήθηκε ως καλούπι για την F12TDF. Είναι ένα πρωτότυπο που μοιάζει πολύ με την τελική F12TDF, και ενδέχεται να ενθουσιάσει λιγότερο τους επίδοξους αγοραστές, απ' ό,τι οι παραπάνω LaFerrari. Καθώς η, ήδη υπάρχουσα στην αγορά, Ferrari F12TDF κοστίζει αρκετά πάνω από 1 εκατ ευρώ, η τιμή του συγκεκριμένου πρωτοτύπου αναμένεται να ξεπερνά επίσης αυτό το ποσό.