Η πιο περίεργη Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ επιστρέφει στους δρόμους το 2024


Η Lamborghini που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Rambo-Lambo» ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους. 

  • ΦΩΤΟ: Dartz/Facebook, Lamborghini Media
  • 3/4/2024

Η Dartz είναι μία εταιρεία με έδρα το Ταλίν της Εσθονίας, και βρίσκεται στην επικαιρότητα καθώς αποκάλυψε πως θα αναβιώσει τη Lamborghini LM002.

Το 1977, η Lamborghini κατασκεύασε το Cheetah, ένα πρωτότυπο όχημα για κάθε χρήση, δρόμο και συνθήκη, με στόχο να το πουλήσει στον Αμερικανικό στρατό. Αυτό δεν έγινε, επομένως μία δεκαετία μετά, το 1986, και για επτά χρόνια, το πούλησε ως πολιτικό αυτοκίνητο με την ονομασία LM002. Μόλις 300 αντίτυπα κατασκευάστηκαν, αποκτώντας το προσωνύμιο 'Rambo-Lambo'.

Η Lamborghini LM002
Η Lamborghini LM002

Αποτελεί ως και σήμερα το πιο ιδιαίτερο και συνάμα μοναδικό δημιούργημα της ιταλικής φίρμας, που πλέον έρχεται ξανά στη ζωή χάρη στην Dartz.

Οι Εσθονοί χρησιμοποιούν ως βάση για αυτό το restomod την Urus, ονομάζοντας το αποτέλεσμα Prombron Iron Diamond CLV. Η τιμή πώλησης είναι διόλου ευκαταφρόνητη, αφού ανέρχεται στα 2,5 εκ. ευρώ.

Στόχος τους είναι να συνδυάσουν «την ωμή δύναμη της Lamborghini LM002 με την φινέτσα της σύγχρονης μηχανικής,» και για αυτό το Prombron «συνδυάζει τις επιδόσεις εός σπορ αυτοκινήτου, την αντοχή άρματος μάχης και την πολυτέλεια της Lamborghini Urus,» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Dartz γνωρίζει από αυτά τα restomods, καθώς το αυθεντικό Prombron βασιζόταν στο Hummer H2 και τη Mercedes GLS, επομένως με τη νέα εκδοχή του θέλουν να πάνε στο επόμενο στάδιο.

Πιστεύεται πως θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαστάσεις και τα βασικά εξαρτήματα της Urus, επομένως στην «καρδιά» του θα συνεχίσει να χτυπά ο V8, biturbo κινητήρα των 666 PS.

Το εσωτερικό του οχήματος παραμένει άγνωστο, καθώς η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες, αν κι υπόσχεται πολυτέλεια και «αποκλειστικότητα».

Η πλήρης αποκάλυψη και κυκλοφορία του αυτοκινήτου αναμένεται εντός του 2024, σε άγνωστο αριθμό αντιτύπων.

Πηγή φωτογραφιών: Dartz/Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα μπορούσε η επική LM002 να επιστρέψει στους δρόμους;

Δείτε μια σπάνια Rambo Lambo να “οργώνει” στα χιόνια (video)